Dobozka felújítás

doboz

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti kreatív: Dobozka felújítás

 

Ma, a már ismert anyák-napi díszdobozt újítjuk fel! 😉

Nagyon egyszerű, kreatív, gyorsan megvalósítható ötlet, és az alapanyag lehet a korábbi dobozkád, vagy az ismert technikával hajtogass gyorsan egyet!

 

Színes papír, olló, ceruza, szalag. Ezeket újra használnod kell!
Tehát, fogod a kész dobozkád egyik darabját és megméred a szélességét, majd a magasságát.

Azután, egy színes kartonpapírra felrajzolod a szabásmintádat. Méretet nem írok, hisz a dobozkád méretét egyedül Te ismered! Tehát a négyzet után, az oldal téglalap, azután újra négyzet, majd ismét az oldal téglalap következik, meg egy keskeny fül, ami a ragasztáshoz elengedhetetlen.

Ha kész vagy a szerkesztéssel, gyorsan kivágod. A hajtás menti éleket az olló élével finoman előhúzod. Ha félsz e mozdulattól, ajánlom a levélbontót, azzal biztosan nem sérted fel a kartonlapot, gyakran használom erre is.

A kartonborítást meghajtogatod, a fül mentén ragasztóval alakítod ki a doboztetőt, ami a gyufás-skatulyára emlékeztet.
Tulajdonképpen készen vagy. :)

Díszítheted a dobozkát egy eltérő színű papírból kivágott emblémával, fotóval, felirattal, és szalaggal is átkötheted!

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..