Puttó vagy angyalka

puttok

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti kreatív ötlet: Angyalka-dísz

Ma még ősz van, de a naptár szerint, ha hiszed, ha nem, 6 hét múlva Karácsony!!! Ez igen hálás téma, rengeteg egyszerű, kreatív dolgot tudunk addig előállítani! :)
Alapanyagunk ma is csak sima papír, és mindössze 5 percet kreatívkodunk!
 

Ami kell még:

  • ceruza és olló (snitzer).

 

Kép, vagy ablakdísz?

A Bibliából úgy tudjuk, hogy az angyalkák, is Isten küldöttei, az emberek segítői, hisz erővel és hatalommal rendelkeznek. A puttók meg kötelezően meztelen, angyali tekintetű, pufók gyermekalakok, akiket a képzőművészet is előszeretettel kedvel, díszítő motívumként már szerepeltek reneszánsz és barokk képeken is. A vallásos művekben nekik is szárnyuk van.
Kislány-koromban Nálunk a Jézuska hozta a karácsonyfát és az ajándékokat, Unokatesóméknál meg az Angyalka csengetett egy csengettyűvel… 😉

A lényeg, hogy ezt az angyali jelenséget állítjuk elő ma, pár mozdulattal!
Sablonként használhatod e fenti képet, vagyis a kivágandó, puttósan angyali figurát! Mérete: A/4 lapot hajtottam félbe, arra rajzoltam meg a sablont.

Tehát, a képre jobb egérgombbal rákattintasz, mented a gépedre, a nyomtatódon meg a kívánt méretben kinyomtatod és ollóval körbevágod. Ez lesz a sablonod, így ezt többször is felhasználhatod.


A gondosan kivágott sablont a választott papírlapodra helyezed, ceruzával halványan körberajzolod. Azután a papírlapból kivágod, és belsejét is körbevágod. Az Angyalát! :) Készen vagy!

Felhasználhatod majd a csomagolásnál díszítésként!
De például itthon, nálunk, az ablaküvegre is szokott jutni Angyalka, néhány csillag társaságában!
 
Mivel elég egyszerű a forma, a gyártásba a gyerekek is bevonhatók, vagy irodai munkahelyen a Férfi-kollégák! Jó munkát!

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..