Minilakás az Ikreknek

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: Minilakás

Érdekes feladatot kaptam egy Apukától: iker lányai egyetemisták lesznek egy vidéki nagyváros, eltérő karán. Az eddig megtekintett albérletektől nem voltak elragadtatva. Anyagilag megengedhetik maguknak, hogy egy épülő társasház 4. emeleti garzonját megvásárolják. A lakás közel 42 m²-es, a márciusi átadás okán, még a válaszfalak áthelyezhetők, fal- és padlóburkolatok választhatók!

 

Az alaprajzi átalakításhoz instrukcióként kaptam fényképeket a lányokról és Ikeából bútorozott szobáikról. 🙂
A fő kívánságok az alábbiak voltak:

  • a mostani Ikeás (Expedit/Klippan) bútorokat használjam a berendezéskor;

  • a konyha-étkező „végleges” megoldással készüljön, vagyis a lakás esetleges eladásakor vagy bérbeadásakor az majd a lakásban marad;

  • a nappaliból legyen két szoba.

Ez utóbbi kívánságot nem teljesítettem, hisz nem osztottam ketté, az ablakra merőlegesen a szobát. Nem tartom jó ötletnek. Inkább a bútorozással szeparálnám a különböző funkciókat, élettereket.

 

A fürdőszoba ajtajának nyitásmódját változtatnám, így a wc-csésze „takarásba” kerülne.
Az előszoba kis méretét egy padlótól mennyezetig érő szekrényfallal bővíteném.
A konyha-helyiség, nappali felé eső falát nem építeném meg, sőt az előtér felől az ajtót is száműzném. Így e tágas tér fogadná a belépőt. A konyhapult a fal mentén egyenes, és a mosógép is itt kapna helyet.
A funkcióváltást a burkolatváltás jelezné, a parkettás lakószoba kanapéval, 2 önálló íróasztallal, és a két ággyal többfunkciós térré válna.
A lakásban padlófűtés lesz, ezért tolnám bátran az íróasztalokat az ablakra.
Az ágyak közötti hely a két lány öltözőszekrényét fogadná, a többi, fal menti bútor vidám, színes és szellős kialakítással készülne.


Egy későbbi esetleges kiadásnál vagy értékesítésnél a lakószobai egyszerű bútorok könnyen leselejtezhetők, cserélhetők az új lakó(k) igénye és pénztárcája szerint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .