Nyárilak

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, ha megengeded!

Nyári-konyha új élete

Gitta és Laci évek óta nézegetik az eladó ingatlanokat, Zalában. Végre eladóvá vált egy korábban már megnézett ingatlan, ami egy telekmegosztáson is átesett. Így, a kisebbik telekrészen álló, korábbi nyári-konyha is eladósorba került, már önálló helyrajzi számú ingatlanként, másik utcáról történő megközelítéssel.

A nyaralóvá válásában kért segítséget Gitta. Kívánságként csupán a terasz és a hálószoba saját fürdőszobával került írásban meghatározásra.

Persze, igény még a konyha, a nappali ágyazható kanapéja…kb… a szokásos életterek… – Elegendő lehet ez a közel 50 m²-nyi alapterület arra is, hogy legyen valamiféle szeparált dolgozósarok is? – érkezett a telefonon a kérdés, mert Gitta még gyakran besegít Lányuk Cégének adminisztrációjába, mindenesként/munkaügyesként. 😉

Mutatom, hogyan gondolom az átváltozást:

  1. A bejárat és a vizesblokk a volt kamra helyén elfér. Jut hely előszoba falnak, itt elérhető a kézmosóval ellátott W.C.-helyiség.
  2. A mögöttük lévő konyha szépséghibája, hogy a nappaliból nyílik, és az étkezés ‘pultos’ megoldással működik.
  3. A nappaliba éppen befér egy kanapé és komód, a belső közlekedés útvonala mentén az a bizonyos irodai munkaállomás is ideintegrálható.
  4. A hálószoba jól bútorozható, és „saját” fürdőszobával rendelkezik.
  5. Teraszt tornácosan ajánlom!, jelentős alapterülettel.

A tájolás és a beépítés megváltozott módja lehetővé teszi, hogy új nyílászárók: ablakok kerüljenek a nappali tartózkodású terekbe. A fűtés, üzemeltetés még kérdéses, a sok lehetőséget a használat mikéntjéhez szükséges igazítani, mert az egész éves használat igénye sem kizárt…, Laciék jövőre nyugdíjba mennek! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .