Albi helyett…

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, ha megengeded!

Ha megvennénk?

Dani és Petra 2 éve, ebben a dél-budai lakóparkban, albérletben élnek. A lépcsőházi hirdető falon olvasták, hogy a szomszédos lépcsőházban, az ötödiken, eladó egy 39 m²-es lakás. Meg is nézték már!

– A környék tetszik, a közlekedés tök jó, a lakás világos, és 7 éves csak! – de olyan hülyén van bútorozva! – így jellemezte Dani a látottakat. 😉

Abban kérnek segítséget, mutassam meg, hogyan lehet(ne) itt teret nyerni:

  • nagyobb konyhának,
  • ruhásszekrényeknek,
  • és dupla-mosdónak?

Szerintem, a fenti, eredeti alaprajz is már egy lakói beavatkozás eredménye. Csupán akkor/ott más szempontok érvényesültek…, mert a hálóból nyíló fürdő egyáltalán nem tipikus alaprajzi megoldás.

Előrebocsátom, az alapterület szűkös, szükség lesz kompromisszumokra is! Erre jutottam az átváltoztatás során:

  1. A bejárat és az előtér helyén marad, de a nappali felé beltéri ajtót nem tennék.
  2. A vizesblokk két helyisége egyesül, zuhanyzó esetén elfér két mosdó.
  3. A konyhapultot „hosszabítottam”, vagyis, külön beépített szekrényes helyen elfér a hűtő, és egy keskeny kamraszekrény is. Étkezni, csupán a pultnál lehet!
  4. A nappali picit keskenyebbé vált, de (ágyazható) kanapéval is bútorozható maradt.
  5. A nappali méretcsökkenése teszi lehetővé a hálószoba szélesedését. A fürdő felé eső fal is módosult, strangnyi méretettel, így jutott némi hely a beépített ruhásszekrényeknek is.

A tájolás valóban jó, a terasz területe is impozáns, legalábbis első olvasatra, de az 1,30 m-nyi szélessége erősen korlátozza annak használatát… 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .