Pazar kilátás

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Látható a Parlament és a Duna!

Zalán a budapesti Batthyány tér közelében vásárolt egy 3. emeleti pazar kilátással bíró, de felújításra szoruló lakást. A Parlament és a Duna látható a lakásból… Tényleg nagyon szép! 🙂


Zalán célja nem az eladás vagy a kiadás. Amikor a fővárosban dolgozik, szívesen megkímélné magát a késő esti/éjszaki haza utazástól, így amolyan „legény-lakást” szeretne. Ahol a saját holmijait is otthagyhatja, és akár reprezentálhat is üzletfelei előtt.

A lakás teljesen lelakott, azaz erősen felújítandó, így könnyed szívvel koncentrálunk az átváltoztatásra. A 66 m² alapterület 3 szobát is befogadna, Zalán azonban kiegyezne egy szeparálható hálófülkével is…

A meglévő lakásterület jelenlegi fő hangsúlya a 6,90 m!!! hosszú előtér/közlekedő! 🙁

Inkább mutatom a beavatkozásom:

  1. A lakásbejáraton nem tudunk változtatni, az a helyén maradt, de a futófolyosót megszüntettem, és két oldalt némi beépített-szekrényt is elhelyeztem!
  2. A korábbi vizesblokk területét a helyén hagytam, de a gardróbos előtérrel zsilipeltem. Továbbra is van önálló wc-helyiség és zuhanyzó is.
  3. A konyha-étkező is a helyén maradt, ahol konyha teljesen gépesített, az étkező asztal pedig térben áll, mert az is fontos szempont volt, hogy az előtérből azonnal látható legyen!
  4. Az étkező- nappali terét elválasztó tálalószekrény, egy lebegő, tejüveges keret, mely éppen csak pultmagasságú, így a nappali tartózkodás 3 funkciója közel 44 m² alapterületen terjeszkedik, leginkább fényes krém és fehér színben, hangsúlyos üvegfelületekkel, tölgy parketta burkolaton.
  5. A korábbi hálószoba helyén létesül a tervezett hálófülke, ahol a ruhatárolás, és a home-office is megoldható.
  6. A falban elrejtett tolóajtók nemcsak elegáns üvegfelületek, hanem helytakarékos megoldások egyben.

A lakásfunkciók az átváltozás ellenére az eredeti helyükön maradnak, mégis tágasabb, nagyvonalúbb hatást gyakorolnak, a lakásba belépőre. A kilátás pedig a minimalizált előtér határától érzékelhető, ebbe persze besegít a lakás kedvező tájolása is! 🙂

A parketta fektetési iránya picit kilép a tőlem megszokott szabályokból, de az előtér teresedésével együtt is a tágasságot hangsúlyozom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .