Egyszoba-összkomfort!


Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Új lakás?

Gyula egyetemista nagylányát költözteti majd át, és külön! az egyszoba-összkonfortba… 😉 , ami a jelenlegi lakásuk egyik része, és eddig leginkább kihasználatlanul, a családi ereklyék/lim-lomok gyűjtőhelyeként funkcionált.

A függőfolyosóról önálló bejárata is van, a nagy lakásból pedig a konyha-étkezőből is elérhető ez a szeparálható, mindössze 32 m²-nyi lakásterület, ami valaha, bizonyosan önálló lakás volt, mivel a konyha helyiségben még ott a falon a ráégett-ételmaradékos-csempeburkolat és a gázpalackos barna színű tűzhely is…

A szobából egyébként a Margit-sziget is látszik, de a belső traktus, a függőfolyosó mentén nyomasztó és elég szűkös is…, a belmagasság pedig nem enged galériát, legalábbis olyat, melyen egy átlagos magasságú ember járkálhatna is, így ezt az ötletet – Emma bánatára – nem támogatom.

Az átváltozás nem oly jelentős, kivéve azt, hogy gépészetileg is megvalósítható az új fürdőszoba! Mutatom az egyszerű, módosult alaprajzot:

  1. A lakásbejárati ajtót cserélem, ezzel nyitásmódját megfordítom.
  2. A másik lakásból való átjárást megszüntetjük. Azaz a konyhából-konyhába jutás nyílását befalazzuk.
  3. Az előtér teljes belmagasságig beépített szekrényt kap.
  4. A volt tárolót (kamrát) kicsit bővítem, így lesz belőle fürdőszoba.
  5. A konyha a helyén marad, egyik szépséghibája, a hűtő „elszakadása” a konyhapulttól. Az étkező asztal is igencsak helytakarékos megoldással fér ide.
  6. Az egyetlen szoba lesz a több funkciós lakásterület. Itt lesz a nappali tartózkodás tere, de tt kell ágyazással megoldani az éjszakai pihenést, és itt kell tanulni is. Igen, két íróasztal is van, mert valószínűleg Emma Barátja is ide költözik. 😉

Körülbelül ennyit tud az alapterület.

Az egyelőre nem tisztázott, hogy jogilag rendezésre kerül-e az önálló lakás létrejötte. Ez a Társasház következő Lakógyűlésén persze már téma lehet…! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .