Belső fekvés

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Szükségmegoldás?

Zita lakáscserével jutott Budapesten, ehhez a 4. emeleti, 20 éve épült lakáshoz.

Valószínűleg az étkező helyén korábban szoba volt…, így kézenfekvő lenne, azt az állapotot visszaállítani…

De Zita egészen mást szeretne! Továbbra is megtartaná az ‘egyterűséget’ és valamilyen takart/fülkés megoldást képzel el a hálószoba gyanánt. És nem engedi magát erről ‘lebeszélni’… – kb. ezt fogalmazta meg első levelében.

Írásos párbeszédünk során az is kiderült, munkája során Ügyfeleivel jön-megy, de az adminisztrációt bizony otthon végzi, így egy rolóval ‘eltűntethető’ dolgozóasztalra/sarokra is szüksége lesz! Szeret főzni, szépen tálalni, és nagy méretű, kerek étkezőasztallal fog költözni. Továbbá irtó sok ruhája és cipője van, de külön gardróbot nem akar. Arra kér, szellős, könnyed, légies nagyvonalúságot csempésszek az új élettérbe…

Ezek a gondolatok felérnek egy tervezési programmal, ugye?!

Mutatom is, mire jutottam a közel 60,0 m² alapterület ‘egyben-tartásával’:

  • A bejárati ajtó nyitásmódján fordítottam, az előtér határoló falát kurtítottam.
  • A fürdőszoba is egyben maradt, mert Zita nem kért önálló WC-helyiséget.
  • A konyha L-alakban öleli a térbe állított kerekasztalt.
  • A konyhapult folytatásában lehet megvalósítani a home-office-t, az egyik étkezőszék felhasználásával.
  • A hálófülkére nem kerültek ajtók, illetve a nappali tér felé eső fala is szakaszosan nyitott. A fehérneműs komódok a fülkén kívülre kerültek, a ruhaneműk helye a nappali szekrénysora lesz, cipők az előtéri szekrényekbe helyezhetők.
  • A nappali ülőgarnitúrája kicsit szorul, talán egy filigrán termék kiválasztásával ez a hiba még orvosolható…

A lakás egyterűségét erősíti az egységes parkettaburkolat. A tájolással nincs gond, világos pasztell színek és pl. fehér színű, magasfényű bútorfelületek szintén ezt a hatást javítják majd, annak ellenére, hogy minden négyzetcentimétert kihasználva a szekrények a padlótól/mennyezetig érnek! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .