Egy kis romantika

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, ha megengeded!

 

E heti kreatív ötlet

 

Május és június: váltakozva esik az eső és süt a Nap… A kertekben a növények nagyon örülnek ennek, mert a virágjaik pompázatosan virítanak! Lakásba behozva őket, a vágott virágokat, legtöbbször üvegvázába tesszük. Vannak nagyon egyszerű formájú és dísztelen üvegvázák is.
No, egy ilyen egyszerű vázát öltöztethetsz fel Te is! Szerintem még egy sima befőttes üveget is megbolondíthatsz ilyen klasszikus, új ruhával!

Alapanyagnak most egyszerű csipkét, csipkeszegélyt használunk!
Szükséged lesz még:

  • ollóra,
  • szabász-centire, azaz mérőszalagra,
  • varrógépre,
  • de kézzel is varrhatod, akkor pedig tűre és cérnára.

 

Egy kis romantika

Megtúrtam a varrós dobozaim egyikét, és találtam benne néhány régi és gyűrött szegélycsipkét. Keress Te is ilyet otthon, vagy Anyukádnál, Nagymamádnál! Választottam közülük párat, és szépen kivasaltam őket.

Az egyszerű formájú vázákról méretet kell venned, pontosan a vázatest kerületét mérd meg, hogy tudd milyen hosszúságú szegélyre lesz szükséged, mert kis méretű váza esetén, pár centiméter hosszú maradék csipke is elegendő lehet!

Ha többfélét találsz, próbáld a vázádra, hogy stílusban és hangulatban ízlésednek megfelelő legyen!

Azután készítsd elő a varrógépedet! Javaslom a cikk-cakk öltés választását! Először arra gondoltam, „interlokkal” lokkolom össze őket, de a finom holmikat a sima varrógép is szépen „összecikk-cakkolta”.
Persze kézzel is összevarrhatod a csipkeruhákat, csak az úgy, kicsit több időt vesz igénybe. Varrásnál ügyelj arra, hogy ne varrd túl szorosra a ruhákat!

A csipke összevarrásával tulajdonképpen a „zsákruha” elkészült! Ezt kell feladni, ráhúzni az adott üvegvázára. Készen is vagyunk! Tedd a vágott virágaid az új vázádba, és a friss vizet se feledd! 🙂

Próbálkozhatsz akár több-sornyi ruhával, vagy más textilek és színek használatával is! Jó munkát kívánok!
Ha elégedett vagy munkáddal, küldd el képen, szívesen bemutatom műved oldalamon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .