Ez csak egy szobakonyhás!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: Szoba és konyha


Dezső külföldön él, de munkája révén gyakran látogat Budapestre is. Eddig Édesanyja lakásában töltötte ezeket a havi 3-5 napokat, de mivel Katalin most lett nyugdíjas és visszaköltözik szülővárosába, Egerbe, Dezső úgy döntött, mindenképpen szüksége van egy kicsi lakásra, ahová időnként „hazajöhet”.


Rövid keresgélés után, a szomszédos lépcsőházban talált egy erősen lelakott 32 m²-es lakást. Szeretett volna kicsit nagyobbat, hogy legyen egy hálófülke is, de gyorsan meggyőzte magát, hiszen a célnak ez a lakás tulajdonképpen megfelel.
 
Egyetlen kérése volt: dobjuk ki az acéllemez kádat!


Persze, a fürdőszobát is átalakítottam.
 
1. Az előtér a helyén marad, és bizony a fürdőszoba rovására nő a mérete, csak azért, hogy beépített szekrényeknek legyen itt hely.
 
2. A fürdőszoba zuhanyzót kap, és új fali gázkészüléket is innen kötik be, nem a konyha felöl. Igen, elég zsúfoltnak tűnik az elrendezés, de csupán egyetlen ember használja! A másik „furcsaság” itt, hogy Dezsőt az sem zavarja, hogy az étkezőből nyílik ez a helyiség.
 
3. A konyháról nem tudtam lebeszélni Dezsőt. Úgy értem, elegendő lenne egy minikonyha is, de Ő ragaszkodott a normál méretű konyhához.
 
4. Az étkező rész a nappali tartózkodás terébe nyúlik, és a helyiség két ablaka közötti rész dolgozóként (íróasztal és szék, polcokkal) funkcionál.
 
5. A tér nagyobbik része a nappali és háló. Egyben, hiszen a kanapé ággyá nyitható. TV/hifi nincs, mert a nagyobbik ablakon oldalvást kinézve még az Óbuda mögötti hegyek is láthatók.
 
A kicsi alapterületű lakás a megrendelői követelményeknek eleget tesz. A választott világos színek, és a napjainkban népszerű, viszonylag alacsony és nyitott, nappaliba tervezett polcrendszerek a térérzetet együttesen növelik.
 
A konyhapult előtti hidegburkolatos sáv, csak a terven mutatkozik drasztikus elemként a nagy parkettás felületen. Ha a két burkolat színben közel azonos, nem lesz ilyen szembetűnő a strukturális eltérés! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .