Földbe vájt üdülőegység(ek)

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Balaton-felvidéki új élet

Nagyvázsony és Tihany közötti lankákon talált a Testvérpár beépíthető ingatlant. Két főépület létesíthető, egyenként max. 3 lakó egységgel, épületenként.

Tivadar és Zsolt már látványterveket mutatott a leendő épületekről, mikor is azt kérték, ábrázoljak egyszerű megoldás(oka)t a belső alaprajzi kialakítás(ok)ra. Több szakaszolás, sokféle lehetőség is rejlik az 1, illetve 3 szintes épület-kubusokban.

Ha létezik a két épületről látványterv, akkor valószínűleg létezik alaprajzi kialakítás is… viszont azt nem kaptam, így kb. első körben az önálló, szeparálható, de egyszintes üdülőegységekkel foglalkoztam.

A szerkezeti kialakítás így fest:

‘T’-alkazat két oldalán egyszintes, három oldalon zárt (hegyoldal és középső épülettömb) csatlakozású valamennyi üdülőegység, így csupán dél-keleti oldalon lehet valódi homlokzat és nyílászáró. Alapterületileg nem is kicsi: hiszen 39 m²-nyi területen lehet üdülni/felüdülni! 😉

Első változatban arra jutottam, hogy területileg szeparált hálóhelyiséget is elhelyezek:

  1. Üdülőegységben nincs klasszikus előszoba, a nagy méretű teraszról azonnal a nappali tartózkodású terekbe lépünk.
  2. Nappali-étkező-konyha egyetlen, közös teret alkot, bútorozás megmutatja itt az eltérő, egymást kiegészítő funkciókat.
  3. A hálórész homlokzati nyílászáró hiányában hálófülkévé válik.
  4. A fürdőszoba mesterséges megvilágítást és szellőztetést kíván.

A tájolás és az épületrész helyzete korlátozza az alaprajzi kialakítást, mivel egyetlen homlokzat kerül nyílászáróval „megnyitásra”. Alaprajzot jóváhagyták, de szükséges a másik üdülőegységet is ábrázolnom, természetesen az már más belső kialakítással lenne jó!!! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .