Hálófülke tolóajtóval

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: térnövelés erkéllyel

Újra egy kis alapterületű lakást alakítok, amelyik mindössze 46 m², de van hozzá, egy jól használható 11 m²-es terasz. Megrendelőm, Gábor, a lakást most vásárolta, mindössze 3 sort írt tervezési programként:

  • wc és fürdő egy helyiség legyen;

  • háló keleti oldalra kerüljön;

  • „régi sarok-ülőgarnitúrát kéretik a nappaliban elhelyezni”.

 

Érdekesség, hogy a lakásban nincsen belső teherhordó fal, köznyelven: főfal. Ez a társasház vasbeton pillérvázas, a lakás határoló falaiban van rejtve néhány vasbeton pillér, előre tervezett raszter szerint, illetve az előtér fala „rejti” az elmozdíthatatlan alátámasztást, itt a lakásbelsőben.

Az átváltozás igazi szempontja az, hogy a nappali tartózkodás terét az erkély használatával tágítsuk. Igen, tudjuk, a mi éghajlatunkon ez véges, pár hónapos időintervallumot jelent, de a szemben lévő házak egy park túloldalán vannak, úgy jó 40 m-nyire, e lakás felett még van egy ugyanilyen méretű erkély, így a csapadék sem vet gátat az erkélyhasználatnak.

Lássuk, mi lett az átváltozás eredménye:

  • 1. Az „L”-alakú konyha rövidebb szakasza a munkasarok, mely lehúzható rolóval fallá tud változni. A lakás strangjai a helyükön maradnak!

  • 2. A fürdőszoba és WC egy közös helyiség, kád helyett zuhanyzó van, itt elfér a mosógép, rajta a szárítógép.

  • 3. A hálószoba a keleti oldalra került. Inkább fülkének nevezem, elég keskeny a helyiség, ezért javasoltam Gábornak a tolóajtó beépítését. Tetszett neki ez az ötlet. Azt is mondhatom teljesen rákattant, és egy komoly, látszósínes tömör ajtót választott, kiváló rozsdamentes sínnel és vasalatokkal.

    A lakás minimálisan bútorozott, a sarok-ülőgarnitúra szerintem hamarosan száműzve lesz, mert azt is elmondtam Gábornak, hiába szép és igényes darab, túlméretezett ezen a kis helyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .