Helyet az étkezőasztalnak!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: Helyet az étkezőasztalnak!

Ez is egy kis alapterületű lakás, mindössze 46 m². Megrendelőm nem írt tervezési programot, csupán azt kérdezte meg, hová tegye az étkezőasztalt?! Ő a nappaliban keresné az étkezés helyét…

Azzal biztattam, keresek helyet az étkezőasztalnak másutt, például a konyhában! 🙂

Az átváltozás alig módosítja az eredeti lakás-alaprajzot, hisz csak a „kacskaringós” előteret számoltam fel, és a nappalit nyílásokkal kapcsoltam a lakás vérkeringésébe.

Mi lett az eredmény?

  • Az „L”-alakú konyha fogadja a négyszemélyes étkezőasztalt.

  • A fürdőszobából minimális helyet szorítottam a kabátoknak és néhány pár cipőnek.

  • A konyha-étkező terét „sarkítottam” a hálószoba rovására, de mégsem okoztam valódi kárt a hálóban, hisz a tolóajtós beépített szekrény takarja ezt az apró változást.

  • A lakás a tárolóhelyekben szenved hiányt, megoldás lehet az előtér és étkező közötti nyílás feletti – akár két oldalról kezelhető – mennyezet alatti szekrény-áthidalás.

  • A konyhába természetes fényt csalogattam a nappalira néző ablak-nyílással.

A változás nem számottevő, a lakástér mégis élhetőbb!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .