Lakásminőség

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Jó’ van az úgy!?

Nem azzal kezdem, hogy korona vírus így, koronavírus úgy.

Nem is értek hozzá, ezért én egyszerűen csak „otthon” maradok! Ugye, érted !? 😉

És ha már otthonok – at tervezek, blogomban leginkább otthonok – ról is írok.

Ma mutatok egy önkormányzati bérlakást, melyet a közelmúltban építettek újjá, vagyis egy meglévő önkormányzati ingatlanban négy lakást alakítottak ki, teljes felújítással kiegészítve a korábbi, elhanyagolt/lepusztult állapotukat.

Az árazott költségvetést, azaz a vállalkozási díjat, nincs szívem publikálni, mert csak pislogtam magam is…, és egyébként sem lenne etikus részemről a Projekt résztvevőivel szemben. 🙁

A vállalkozó Kivitelező szerint I. osztályú minőséget képvisel a kivitelezési munka. Láthatod az első képen a lakószobai mennyezet és oldalfal felülete, diszperziós festés után, készre jelentve.

Ilyenre sikeredett a gyerekszoba padlója, oldalfala a laminált parkettázás elkészülte után:

A fürdőszoba padló és csempeburkolata. Talán a mintát adja a ferdén elhelyezésre kerül padlóösszefolyó…? :

A beltéri, olcsó nyílászárók tokszerkezeti mázolás és takarólécek nélkül maradtak:

A homlokzati nyílászárók valószínűleg helyszíni felmérés nélkül készültek, így a bejárati ajtóhoz elég magas küszöböt kellett kialakítani, pontosan 8 cm magasat:

Nehéz ügy ezeket a lakásokat átvenni, majd lakhatásra átadni. Igen, ez egy szociális bérlakás, de elfogadhatatlan/felfoghatatlan áron. A hiba és hiánylista 23 oldalas az épület egészét tekintve.

A piac állítólag a kereslet/kínálat mentén működik. Itt (is) az uram/bátyám hazai mutyija szerint alakultak ki így a dolgok. 🙂 Sajnos….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .