Színezd ki!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Kétlakiság

Erika, Édesapja révén jut egy III. kerületi – jelenleg épülő – lakáshoz, mely mindössze 30 m². Előnye, hogy még nincs szerkezetkész állapotban sem, így alaprajzilag változtatható.

Ami az átküldött alaprajzon elsőre látszik:

  • jó a tájolása,
  • az I. emeleti helyzetét is pozitívumként értékelem,
  • és még erkélye is van/lesz!

Az értékesítési alaprajzon szereplő lakás egy garzon, ennek minden hátrányával/előnyével.

– Egyszobás és zárt! – így jellemezte Erika, miközben arra kért e-mailben, legyen kétszobás és színes, nyitott.

Erika egyetemre jár Budapesten (épp halaszt), de otthon, Villányban tölti minden szabad idejét. Szerinte: hetente 3-4 napot kell majd kibírnia „Pesten, a lyukban”, ezért is nevezi várva -várt életét kétlakiságnak.

Csodákat nem minden esetben tudok intézni, így a két szoba kívánalmát bútorozással tanácsoltam megoldani! Ezt a megoldást választotta a Család:

  1. A lakásbejárat a helyén marad, de már a bejárati ajtó nyitásmódját elintéztük, hogy változhasson.
  2. Az önálló előtér megszűnt, a lakásba lépve egy konyha-étkezőként funkcionáló lakóelőtérbe érünk.
  3. A fürdőszobát zsugorítottam, de a helyén maradt.
  4. A konyhabútor a lakás homlokzati határoló falára került át, így térben állhat az étkező asztal (2-3-4 székkel), mely kör, vagy ovális asztallappal javít a szűkös térbeli lehetőségeken.
  5. A nappali tartózkodás tere nincs fallal/ajtóval szeparálva, így a lakás nyitottá vált.
  6. A hálókra jellemző franciágy/gardróbfal kettőse is megvalósítható, az ágy végében ábrázolt pengefal nem ér a mennyezetig, valószínűleg csupán a kanapét keretezi majd, így anyaga is „bútor”, semmiképpen nem épített fal.
  7. A nappali szoba ilyen formán elég kicsire sikeredett, így nem is szabályos, de funkcióját képes kielégíteni.

A lakásépítő vállalkozás Vevőszolgálata befogadta a változtatási igényünket, örömmel konstatálták, hogy pl. gépészetileg alig kell módosítani.

Megvalósulhat a majdnem kétszobás, nyitott lakás, Erika szerint színezni is együtt fogjuk majd a szerkezetkész állapotot, azaz otthont varázsolunk! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .