Loft helyett: lakáska!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Felköltözöm a hatodikra!

Margó, válása után 3 évvel kezd új életet Budapesten, München mellől költözik haza! Ügyesen egy mini-lakást is megszerzett magának. A társasház 21 éve épült, a legfelső szinti lakás mindössze 31 m²! Nem egy elegáns loft…!  🙂 A Lakóközösség, a lakás melletti kb. üres gépészeti közös helyiséget értékesítené…, és még ezzel együtt sem lesz az! 🙁

A szerződéskötés megtörténte előtt kérte segítségemet Margó: – Hogyan/milyen módon integrálnám a lakáshoz azt a cca. 10 m²-t?!

A meglévő lakás kialakítása kb, mint egy szükséglakás, bár az erkélye jelentős értéknövelő tényező!, holott elég nehezen bútorozható az a másfél méter szélesség… És jó a tájolása is! Látod, csupán szoba-konyha az egész lakás, furcsa szerkezeti elrendezéssel, méretekkel!

Az egyszerű átváltozásra ez az ajánlatom:

  • Az átváltozás tartószerkezeti beavatkozást is igényel, hisz a lakásból nyitom az új területnövekményt, ami kiváló hálószoba lesz!
  • A zuhanyzó a helyén marad, hisz ott a gépészeti strang, azonban területe és elrendezése is megváltozik. Szépséghibája pl. a keskeny, lakótelepi mosógép…
  • Az előtér-közlekedő faltól-falig, padlótól-mennyezetig szekrényezhető/polcozható!
  • Az egyterű konyha-étkező-nappali természetesen a helyén marad, ahol a tervezett bútorozás egyértelműen elválasztja a lakáshasználati funkciókat.

A korábbi gépészeti helyiség 3,40 m belmagassága álmennyezet beépítésével emberibb léptékű térré formálható, az álmennyezet síkja minimum 2,50 m belmagasságra igazítható! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .