Polisztirolbetonos terveim, épülő házaim

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Építéshelyszíni kivitelezés

Ha blogkövetőm vagy, már tudod, hogy egy hazai, korszerű építőanyaggal (is) szívesen dolgozom. Ez nem más, mint a polisztirolbeton.

A polisztirolbeton anyagú könnyített szerkezetű családi házak is kiviteli terv szerint épülnek, és tervezői művezetés keretében is, kötelezően látogatom ezeket az építéshelyszíneket.

Ahogy épülnek ezek a házaim, nagyon jó látni/tapasztalni, amikor megvalósul a tervezett épületszerkezeti kialakítás, de nem jó látni, ha például költségcsökkentés kapcsán belenyúlnak a házakba, persze nélkülem…, vagy más esztétikai kontroll nélkül változtatnak.

Ilyenkor egyik szemem sír 🙁 , másik nevet. 🙂

Először sírok:

Leggyakoribb, az Építtetők által választott spórolás: homlokzati nyílászárók, osztása, működtetése kapcsán adódik, hogy pl. nyíló szárnyak helyett fix nyílászárókat kérnek, ilyen esetben többnyire a nyílászáró finom vízszintes/ függőleges osztásai is elmaradnak, mivel funkció szerint nincs szükség osztásra. De a homlokzatfelület megjelenését a nyílások ritmusának rendjét bizony feloldják ezek az összefüggő, osztás nélküli nyílásfelületek…

A kivitelezői gyakorlatlanság/lustaság is okozhat eltéréseket, az íves lakásbejáratok valamiért kiszögletesednek, vagy nem a terv szerinti ív mentén falazódnak…, persze faragni kell a téglákat, így ez időigényesebb munkamenet, de a megjelenés vitathatatlanul előnyös!

Persze, jobban szeretek nevetni:

Ereszdobozolás terveim szerint valósul meg:

Belső terű helyiség – jelen esetben egy fürdőszoba – fénycsatorna (Velux egyik prémium terméke) beépítésével természetes fényhez jut!

Gépi szellőztető rendszer kiépítéséhez belmagasság növelésére a technológia által megengedett 12 sor téglasort nem egy 13. sorral növelem, hanem a kereskedelmi forgalomban kapható, teherhordás szempontjából megfelelő, más építési rendszer elemével, azaz egy indító sorral korrigálom az Építtető ez irányú kívánságát.

Az építéstechnológiáról bővebb tudásanyagot a YouToube csatornámon találsz! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .