Tartsuk meg a 3 szobát!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: Ágyazható kanapét ne!

 


Ágotáék lakásból családi házba költöznének. Találtak egy 75 m²-es, felújítandó házat. Hárman költöznek majd, ők házaspárként és 17 éves, gimnazista lányuk.
 
A 3 szobát szeretnék megtartani. Ágota dédelgetett álma a baldachinos ágy, aminek ”hely kell”.


Jön az átváltozás:


1. A homlokzati nyílászárókat cseréni kell, így a bejárati ajtó nyitásmódját változtattam, a korábbi kamra ablak méretét növeltem.
 
2. A közlekedő tér beleolvad a lakóelőtérbe, ahol lehetőség van előszoba-fal elhelyezésére, e térbe kerül az étkezőasztal is.
 
3. Az utcai traktus kisebbik szobája lett a nappali tartózkodás tere. Új nyílás bontással a konyha-étkezővel válik egy térré.
 
4. A szülői háló, a nagyobbik szoba. Igen, a nagyobbik, és ide kerül a baldachinos franciaágy, mögötte a gardróbsor.
 
5. A Lány-szoba a közlekedőről nyílik, mellette az egyetlen fürdőszoba, ide kerül majd a fali gázkazán is.
 
A tájolás nem az igazi, de Ágotáék a gépkocsi beálló és az épület megközelítése miatt ragaszkodtak ehhez. Annyit azért tettünk, hogy a ház hátulján lévő bejárati előlépcső – a megközelítés másik irányából is – kapott új lépcsőfokokat.
 
Nekem hiányzik az önálló WC helyiség. A kamra is megmenthető lett volna, szekrény formában, de az alaprajzi vázlatok közül Megrendelőim ezt megoldást választották, dolgoztatták ki. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .