Tornaszoba távirányítással

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

Padlót süllyesztünk!


Már kétszer mutattam ennek a családi háznak a történetét, melyet némileg átterveztem: 1. alkalom -mal itt találkozhattál a házzal, majd következett a 2. alkalom , ahol a konyha teljesen átváltozott! 😉
 
A tervezett átalakítás jelenleg az alagsorban folytatódik, kicsit lassabban, mint ahogy azt az Építtető szeretné, de nehéz megfelelő Kivitelezőt találni igényes szakipari munkák elvégzésére.


Tibor ezért úgy döntött, amit tud és mer, annak bizony nekiáll, persze előtte műszakilag konzultálunk a tervezett kivitelezési szakaszról.
 
A legutóbbi megoldandó feladat a tornaszoba kialakítása volt. Alaprajzon adódott hol lesz a legjobb helye, de az alagsori szint belmagassága a fitnesz-gépek rendeltetésszerű használatához nem volt elegendő!


Úgy döntöttünk, padlót süllyesztünk!
 
A padló süllyesztés statikai és szigeteléstechnikai kérdéseket is felvet, de ezekre is létezik megoldás. Például úgy, hogy a teherhordó tartószerkezetet nem bántjuk! Ennek megvalósításában egy gyakorló Statikus is segítségünkre volt.
 
Vízszigetelést a megbontott padlóburkolatban nem találtunk, ellenben kutatóárkok segítségével épületen kívül megkerestük a Szomszéd által emlegetett drén-rendszert, amit meg is talált Tibor, így azt csupán átmosnia kellett és a gyommal benőtt kivezetést kitisztítania.
 
A belső munka tehát a padló aljzatának bontásával kezdődött, majd földkiemeléssel folytatódott.


Azután betonozni kellett a süllyesztek oldalát és alját. Technológiai időket betartva a süllyeszték kapott kent szigetelést is talajpára ellen! Mindezt Tibor egyedül, munka mellett, lépésről-lépsre haladva véghez vitte!


A Festő a süllyeszték falait és alját lefestette, a Burkoló a laminált parkettaburkolattal, alumínium profillal a süllyeszték oldaláig burkolt.
Az modul gumiszőnyeg burkolatot Tibor helyezte a süllyesztett padlóra, a méretre vágást snitzerrel megoldotta.


Majd Fiával a már meglévő gépparkot a süllyeszték területén elhelyezte. Készen is van a tornaszoba! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .