Az ágyunk sem fér el!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

Két hálószobát szeretnénk!


Valiék egy komáromi társasház 3. emeletén vásároltak lakást. A belső kialakítás március 15-ig megváltoztatható, ha a Vevőszolgálattal leegyeztetik a módosítások megvalósíthatóságát, és persze ha a kívánt változás szabályos!


Ha ránézel az alaprajzra Te is láthatod, valóban nehéz bútorozni a két hálószobát, annak ellenére, hogy alapterületileg megfelelőek!
 
Formájukat tekintve azonban erős bútorozhatósági korlátokat rejtenek! Szóval a sarki erkélyes hálóba nem igazán tudtunk franciaágyat elhelyezni…, és szekrények helye sem egyértelmű.
 
Az átváltozás minimum a két bútorozható hálószobára ( szülői háló és gyerekszoba) legyen kihegyezve! – javasolta Feri.
 
Az erkélyek használhatóságáról annyit jeleztek felém, hogy arról is lemondanak a szobák érdekében, ha esetleg a nappali-étkezőből közvetlenül nem jutunk ki egyik erkélyre sem. Hiszen az eredeti terven is csupán az étkezőből egyetlen ajtó nyílik a kisebbik erkélyre… és ezzel az erkélyajtóval az étkező is elég nehezen bútorozható.
 
Mutatom is, hogy mit ajánlok:
A lakásnak három lakója lesz. A két hálóból elérhetők az erkélyek, így a Család élvezheti annak előnyeit/hátrányait!


1. A bejárati ajtó és az előtér helyzete ugye mozdíthatatlan. Azért kicsit csökkentettem a területét.
 
2. A fürdőszobát ketté osztottam, létrehoztam egy kézmosós wc-helyiséget és egy zuhanyzós fürdőszobát. A csökkentett méretű fürdőbe is befér majd a meglévő mosógép és a vágyott szárítógép is!
 
3. Az előtérből nappali tartózkodás tereibe jutunk. A konyha-étkező-nappali hármasa egységben marad, mégis megláthatod a konyhapult előtt elfutó belső közlekedés egyenesen futó, egyszerű útvonalát.
 
4. A sarokerkélyes szobát szülői hálóként bútoroztam, a szoba végfalán elegendő ruhásszekrényt lehet elhelyezni.
 
5. A gyerekszoba, a szülői háló tükörképe, méretük megegyezik, bútorozásuk is hasonló. Tulajdonképpen akár a két háló felcserélhető!
 
A konyha a lakás saját strangjától messzebb került. A szinti teljes alaprajzon, a lakás melletti garzonnak azonban éppen ott van a strangja ahová a tűzhely esik, így a Vevőszolgálat éppen azt vizsgálja, ebbe a strangba beköthető-e a konyhai szennyvíz, illetve a tető fölé tudjuk-e itt vezetni a páraelszívót?!
 
Mit tud a tervezett alaprajz? – Élhető, tágas, világos lakást!
Mit nem tud? – Nincs erkélykapcsolata a nappali tartózkodás tereinek!
Ez így helyes? A Tulajdonosok eldöntik! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .