Csipkedísz

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, ha megengeded!

 

E heti kreatív ötlet

 

Most is egy egyszerű, kreatív, gyorsan megvalósítható ötletet mutatok be, alapanyagunk ma az Anyukáktól, Nagymamáktól örökölt csipke… Esetemben a horgolt csipke, mely a múlt század 60-as éveiben majdnem minden lakás dísze volt!

Remélem senkit sem borzasztok el ezzel, mert nem a bőrkanapéra vagy a ledes televízióra fogom felrakni… 🙂

Csöppkoromban a nyarakat apai Nagymamámnál töltöttem testvéreim, unokatestvéreim társaságában. Mi lányok, négyen, a féltett tisztaszobában aludtunk, sok és remek kézimunka között. De ez akkor nem érdekelt minket egyáltalán, mert egész napon át kint „legeltünk”… a kertben, az utcán, a házi állatok között, a patak partján, a kis erdőben, a szőlőben, a kukoricásban, a Kastély kertjében, az Őr-hegyen …

Felnőttként örököltem meg néhány szép horgolt csipke-terítőt, olyat, amelyiket az én Nagymamám horgolt anno, a nem létező, ráérő idejében!

 

Csipkedísz

Szükséges:

  • egyedi, számodra kedves és értékes kézimunka,
  • olló,
  • szalag.

 

Mintha vesszőparipám lenne az ablakdísz, de rengeteg ablakom van, ráadásul többségük a kert felé néz, ezért ezek függönytelenek. Csupaszon egyszerűen kínálják magukat díszítésre!

Az, hogy milyen alakú a díszed, szerintem mindegy, a lényeg, hogy ha kikeményíted, viszonylag merev legyen. A rögzítés mikéntjének lehetősége is befolyásolhat a forma és a méret kiválasztásában, de a sima celluxos megoldást sem kell feltétlenül elvetni!

Szögletest választottam, egy házőrzőset, mert kutyus van rajta. Szalagok és cérna segítségével rögzítettem az ablakra.

4 perc alatt készítettem el az új ablakdíszt. Az előkészítés persze hosszabb ideig tartott, mert valóban kikeményítettem.

Az étkezőasztalnál ülve szemben van velem, így naponta is többször élem át a „tisztaszoba” varázslatát, és emlékszem gyermekkorom felejthetetlen nyaraira, az ottani és akkori ízekre és illatokra! Meg az én drága, jó és szorgos Nagymamámra!

Ügyes légy, és jó munkát kívánok! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .