Legfelül…

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, ha megengeded!

E heti átváltozás

A társasház legfelső szintjén lévő lakás 105 m² alapterületű, tágas és 4 szobás! Az átalakítás fő oka az, hogy:

  • a két hálószoba rendelkezzen egy-egy saját fürdőszobával;
  • a konyha-étkező-nappali ne különüljön el egymástól, főleg ne ajtóval;
  • a zsákszoba funkciója megmaradhat hobbi és/vagy dolgozó szobának, de semmiképpen ne legyen ajtóval záródó helyiség.

A háromtagú család számára, így is tágas lakásból

  • száműztük a kamra helyiséget,
  • de a – szerintem – nagyon hiányzó előszobai gardróbot pótoltuk!

 

 

Legfelül…

A lakás fő „szépséghibája”, a 3.emeleten ki kell szállni a liftből, majd onnan egy belsőterű, húzott-karú lépcsőn juthatunk fel oda, legfelülre! 🙁

A bejárattal szemben került beépítésre az előszobai gardrób, a belső, szobákhoz vezető közlekedő ajtajait megszüntettem. A két hálószoba közötti fürdő alapterületét, a szülői háló rovására csökkentettem, de a háló így is könnyen bútorozható, a fürdőszoba a két mosdóval is tágas lett. A gyerekszoba most saját zuhanyzós fürdőt kapott. Az előszobából nyílik még egy önálló w.c. helyiség.

A hátsó, nappaliból nyíló zsákszoba, csak egy légies polcrendszerrel szeparált dolgozó és hobbisarok lett, itt lehet számítógépezni és zenélni. A nappali területe így most 45 m²-re duzzadt.

A kamra helyén, a térbe állított étkező funkcionál, területi igényét a padlóburkolaton ívesen jelzett hidegburkolat határa mutatja.
A konyha alapterületi mérete az eredetihez képest ugyan csökkent, de nagyméretű ablaka, és ajtajának megszüntetése pozitívan hat az itt tartózkodóra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .