Ez a nappali újjászületik!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

Régiből újat!


A felújítandó, szinteltolásos családi ház legfelső szintje, ebben az épület-tarktusban a nappali terét adja.


A bútorok kipakolása után kiderült, hogy a napsütéstől és a használattól is megkopott a tengerzöld szín, sok helyen foltok tarkították a padlófelületet.


Eldöntöttük, cserélni kell a szőnyeget, így bontani kezdte Tibor a padlóburkolatot, ami alatt nem habalátétet és/vagy simított betonfelületet talált, hanem fa anyagú parkettára bukkant!


A parkettás Mester fém spaklival megvakargatta a padlószőnyeghez használt maradvány ragasztó barázdákat, majd kimondta az ítéletet: a parketta felület csiszolható!
A teljes parketta felületet a lépcsővel együtt egy heti csiszolási munkával sikerült megmenteni.


Csiszolást a lakkozás követte.


Szegélylécként pedig nem a klasszikus parketta szegélylécet választottunk, hanem egy nagyvonalúbb, szélesebb méretű, fehér színű, profilos lábazati elemet.


A tér egyébként 5,30 m x 8,00 m alapterületű, így jelentős költséget emésztett fel a parkettafelület újjászületése. Az eredmény azonban minden várakozásunkat felülmúlta. 🙂 🙂 🙂
 
A családi ház felújítása során előkerültek a lépcsőhöz tartozó, a lépcsőre fektetett futószőnyeget rögzítő rézrudak is, az előkertben virágkaróként teljesítettek szolgálatot!


Tisztítás után már látható, ragyogó állapotuk alapján visszakerülhetnek eredeti funkciójuknak megfelelően, a lépcsőre szánt futószőnyeg rögzítésére.


A régiből így lesz új, elegáns, nagypolgári lakásbelső! Persze ehhez türelemre, kitartásra és némi baráti biztató támogatásra is szükség volt! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .