Húsvét? Akkor tojásházak…

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti okosság: Húsvét? Tojásház…

 


Rendhagyó módon, de a Húsvéthoz alkalmazkodva mutatok a világból tojásházakat! Mindjárt hármat is! 😉
Nem az én alkotásaim, mert nekem legfeljebb házi tojásaim vannak, de mindenesetre érdekes megoldások az alábbi tojásházikók!

 


Első tojásházi példa: egy úszó tojásház!
 
A huncut kis tojásépítmény fából és préselt lemezekből készült úszó munkaállomás! Lakója, bizonyos Stephen Turner, aki egy tudományos kísérlet céljából, a környezeti hatásokat tanulmányozva, ebben a tojásházban tengeti napjait a Beaulieu folyón…

forrás: http://www.exburyegg.org/


Második tojásházi példa: kis hétvégi kecó!
 
Hollandiában található ez a bájos hétvégi-ház! Teljesen minimalista, az egész lakótér mindössze 8 m². Az alvás kispolcon nem az én világom, de még zuhanyozni is lehet!

forrás: http://hvg.hu/ingatlan/lakotojas_YFST3S


Harmadik tojásházi példa: a kínai!
 
A fiatal formatervező-építész, Dai Haifei mobilházzal, mobil tojásházzal kínál megoldást a pekingi olcsó lakhatásra! Az építkezéshez használt bambuszt, zsákba varrt fűrészport, földet meg fűmagot, így ez egy zöldház is egyben! A tetőre futotta még napelemekre is mindössze 1000 dollárból…

forrás: http://futuresplus.net/2011/12/01/egg-house-dai-haifei/


Kellemes húsvéti ünnepeket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .