A ‘far-nehéz’ nyuszik lógni fognak…

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti kreatív: Nyuszik sokasága

 


Ez egy nagyon egyszerű, mutatós, gyorsan megvalósítható ötlet, színes papírokból! Ilyen egyedi alkotásba a kicsi gyerekek is bevonhatók!
Mindjárt itt a húsvét! A tavaszi nagytakarítás után ragyog minden, már csak díszíteni kell!


Elő az otthoni maradék színes papírral és rajzlappal, az ollóval, az irodai lyukasztóval és az elrontott, nyomtatásból megmaradt „jó- lesz-még-valamire” papírlapokkal, ragasztóval. Kell még egy hosszú szalag is, meg vattapamacs!


Első mozzanatként kell egy sablon. A nyuszik sablonja. Firkapapírt megfelezed és rajzolsz rá egy fél nyuszit. Felet, mintha hosszában ketté vágtad volna… Bátran lendületesen, két félkör a feje és a teste, a kisebbik félkörből kilóg felfelé a füle… Ollóval körbevágod.


A kész, szuper nyuszisablonod a színes-lapokra helyezve egyenként körberajzolod, azután körbevágod. Ugyanezt teszed maradék rajzlappal is. Ha kész mindkét fajta figura, egyszerűen összeragasztod őket. Ez azért fontos, hogy legyen tartásuk/merevségük a nyusziknak, mert lógni fognak! 😉


Most jön a farkinca. Ehhez jó a vatta, vagy a vattapamacs. Az utóbbiból vágtam ki a kis kör alakú farkincákat, amik ragasztóval felkerülnek a színes nyuszik popsijára. Ebből egyértelmű, a nyuszik háttal vannak!
Következik a lyukasztás. Itt célszerű a nyuszi nyakhoz közel lyukasztani, azért, hogy a nyuszik „farnehezek” legyenek! 😉


Ha készen van a kellő számú nyuszi, felfűzöd valamennyit egy hosszú szalagra. Én 24 nyuszit készítettem, mert kb. olyan hosszú helyre lógatom őket. Igaziból az adventi naptáram helyére, a tálalószekrény fejezetére kerülnek ilyenkor… 🙂


No, készen is van, gyönyörködj munkádban!
Ha nyusziknak vége, ezzel a technikával készíthetsz más fajta füzéreket… pillangósat, napocskásat, virágosat… saját ötleted szerint! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .