Nagyobb szobát a lánykáknak!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: Legyen a gyerekeknek nagyobb szobája!

 


Ágotáék vidéki nagyvárosba költöznek két kicsivel, a két éves Edinával és a 3 és fél éves Evelinnel. Tervezési megbízásom a hálószobák esetleges átalakítására vonatkozott.
A három szobás lakás közel 64 m². A szülői hálóba azonban nehezen fér be a franciaágy…

 


A tervezett átalakítás a két hálószoba bútorozhatóvá tételén túl, a helyiség-kapcsolatok átszervezését és a tényleges bútorozási ötletelést jelenti, a család meglévő bútorainak felhasználásával.


1. A lakás végében lévő hálószobákat nem egy szűk folyosóról, hanem a nappaliból érjük el, így alapterületük nőtt.


2. A válaszfalak egyszerű szobatereket határolnak. A szülői háló alkalmas a franciaágy fogadására és beépített-szekrénye nagy mennyiségű ruha tárolására.


3. A gyerekek hálószobája akár két „felnőtt” ágy elhelyezését is engedi, most a kicsiknek csak gyerekágyuk van, így szobájuk még szellősebb.


4. A fürdőszobából a kádat száműzzük, helyén sarokkabinos zuhanyzó és +1 mosdókagyló lesz.


5. A nappali és a konyha-étkező tere belső határoló falak nélkül marad, csak a bútorozás és a burkolatváltás mutatja a különböző funkciókat.


6. Az előtérből nyitjuk a kamra/tároló helyiséget, így a nappalinak ez a falfelülete is szekrényezhető.


A lakás nagy előnye a helyes tájolás, és a sok homlokzati nyílászáró. Bár az étkezőben, a gyerekszobában és a szülői hálóban is franciaerkély is van, ami, valljuk be, a bútorozást nehezíti!
A könnyebbség az, hogy az egész lakásban padlófűtés van, így a radiátorok nem gátolják a bútorozhatóságot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .