Káposztasavanyítók sorsa…

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

Savanyító vasbetonmedencék


A megvásárolt családi ház alagsori szintjén a korábbi Tulajdonosok káposztát is savanyítottak, vízzáró vasbeton medencékben. A térnyerést szem előtt tartva a káposztasavanyító medencéket mi elbontásra ítéltük!
 
Tibor, új tulajdonosként felvetette, hogy ezeket a medencéket valószínűleg lomok tárolására használnák, ezért gondoljuk át, hogy medencéket tartalmazó meglévő alagsori területből lehetséges-e hasznosabb tereket, például lakóhelyiségeket varázsolni, ha a medencéket elbontatná?!


A vidéki családi ház története ma újabb „epizóddal” folytatódik, ezúttal hálószobák válnak a régi tároló teréből.
 
Az eredeti állapot felmérési tervén láthatod a két méretes medencét, és a helyiség alapterületét is!


Igen, a közel 30 m² tároló területként történő további használata túlzásnak tűnt Tibor szerint,
ezért egy hálóblokkot terveztünk ide:


A vasbeton medencék bontására betonvágással foglalkozó Társaságokat kerestünk, de korrekt bontási ajánlatok nem születtek, vagy irreális határidőt, vagy irreális árat kaptunk…
 
Ezért Tibor gondolt egyet, kölcsönzött egy óriási bontógépet, és kipróbálta a vasbeton szerkezet bontását is. Ami sikerült is Neki!


Képzelheted, hosszú ideig tartott a fárasztó bontás, végül megegyeztünk abban, hogy a teret határoló falaknál a medencefalakat nem szükséges elbontani, mert a térnyerés így is elegendő helyet ad!
 
Az gondoltuk ki, a medencék maradék oldalfalait majd bútorlappal lefedjük, és polcként funkcionálhatnak!


És így is lett!


Látod, a képek tanúsága szerint a hálószobák végül is elkészültek. Valójában inkább vendégszobaként fognak funkcionálni, hiszen a gyerekek már kirepültek, gyakorlatilag felnőttek, és más városban élnek, de a „régi-új” szülői házban Nekik is megvan a saját kis birodalmuk! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .