Ki az illetékes?

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

Így tájékozódj!


Rengetegen kérdeztek telefonon és e-mailen, közeljövőben szándékolt építéseitekkel kapcsolatban. Legtöbbször elirányítalak egy jó irányba, mert helyi ismerettel számos település tekintetében nem rendelkezem. Azaz nem vagyok naprakész az adott település:
– Helyi Építési Szabályzatából,
– Településkép-védelmi irányelveiből,
– Arculati Kézikönyvéből.


Ha eldöntötted, hogy építkezni szeretnél, akár újat, vagy a meglévőt alakítanád/bővítenéd, vagy nem is lakófunkciójú építményt hoznál létre, az elsődleges tájékozódást Te magad is elvégezheted, így valós élményt szerzel a „bürokrácia-csökkentés” -terén is! 😉
 
Tájékozódj! Előbb a neten, pontosabban az https://www.e-epites.hu/ oldalon, ahol ez a felület fogad majd:


A Lakossághoz tartózó főoldal fülön, a Tudástárból rengeteg információhoz juthatsz: ha kiválasztod a Lakossági tájékoztatók fület!


Itt kiderül számodra, hogy Egyszerű bejelentést vagy Építési engedély kérését kell majd elindítanod építési célod megvalósításának érdekében.
 
Ha elbizonytalanodsz, újabb lehetőség, hogy a Hatóságkereső segítségével kikeresd melyek azok a területileg illetékes építésügyi hatóságok, akiket szintén megkérdezhetsz!


És még az is lehet, hogy helyben, fizikailag a Településen is segítséget kaphatsz, az ú.n. Építésügyi Szolgáltatási Pont-on!


Fontos még, hogy ezek a Pontok nem Hatóságok, elsősorban információszolgáltatást nyújtanak, vagyis az Állampolgárok részére az építésügyi hatósági ügyintézésük elősegítése a feladatuk! Kérdezd Őket is bátran!
 
Látod, számos módja van annak, hogy némileg képbe kerülj az építési szándékod realizálásához.
Javaslom, használd ezeket az eszközöket, legyél Te is felkészült, saját építési célod elérésének érdekében! 🙂
 
Tudod, én is így kezdek egy Projekthez, azaz adatot/információt gyűjtök, a lehetőségeket térképezem fel! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .