Lomtárból garázs!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

Tibor, a Megvalósító!


Többször mutattam ennek a családi háznak a történetét, melynek felújítását és kisebb átalakítását terveztem. A valós átalakítás már az utolsó mozzanatához ért az alagsorban is.


A költözés és felújítás hónapjai alatt a garázs tulajdonképpen lomtárrá változott. Ezt az áldatlan állapotot számolta fel Tibor legutóbb. A helyiséget kiürítette, kisebb épületgépészeti beavatkozást végeztetett, és utolsó lépésként ipari padlószerűt varázsolt ide.
 
Nézzük lépésenként, mi minden történt:
 
Tibor elfogadta javaslatom, hogy kell ide vízvételi hely, sőt fűtés/temperálás sem árt! Ezért először a fűtési hálózat bővült egy radiátor erejéig, majd egy falikút is elhelyezésre került.


A falikút mögötti falszakasz 1,5 m magasságig olcsó, de könnyen tisztán tartható csempefalburkolatot kapott. A falikút tömlővéges csatlakozású, így slaggal is vételezhető víz. A szekcionált kapu vonalával párhuzamosan futó padlóösszefolyó zsomp, új, terhelhető fedlapokat kapott.
 
A radiátor csöveit végül nem vésettük a falba, szóval falon kívül futnak, de takarásban, mivel kaptak egy szoknyaszerű gipszkarton előtét borítást.


A falak és mennyezet festése után a meglévő padló tisztítása, csiszolása, pontosabban érdesítése következett. Erre azért volt szükség, mert a választott bevonat tapadását így lehet biztosítani.


A termék lakossági felhasználásra alkalmas bevonat.
A szürke színű garázsfesték flexibilis, kopásnak, olajnak, benzinnek, sós hólének és a háztartási tisztítószereknek ellenálló, bel- és kültérben egyaránt használható termék. Családi házaknál alkalmazható olyan felület bevonására, ahol az a cél, hogy az átlagosnál nagyobb felületi terhelés elvárásainak való megfelelés biztosítva legyen (garázs, autóbeálló, járda, műhely, terasz, pince, veranda, lépcsők…).


Esztétikus és dekoratív felület jött létre. A festék használatkor jól terült, csupán az első réteget kellett hígítani. A kényes részeken ecsettel, a nagy összefüggő padlófelületen hengerrel került felhordásra. A második réteget az első réteg 12 órás száradása után kapta meg a padlófelület.


Selyemfényű, könnyen takarítható bevonatot adott ez a két réteg, amelynek még 3 napot száradnia kell, de ezután személyautóval is terhelhetővé válik.
Vagyis a lomtár garázzsá változott! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .