Papírpárna

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti kreatív ötlet: Papírpárna saját kezűleg hajtogatva

Ismét papírból kreatívkodunk! Finom, apró holmit rejthetsz a papírpárnába (exkluzív édességet, ékszert…), mikor Szerettedet megajándékozod. A csomagolásból pedig Ő azt is látni fogja, hogy az, a Te kezed műve!


Lássuk, mi mindenre lesz szükséged! Készítsd asztalodra:

  • közepesen kemény színes papírt,
  • ollót, snitzert,
  • jelölő ceruzát,
  • vonalzót,
  • körzőt,
  • radírt,
  • folyékony ragasztót (tudod: mindig a Technokol-t ajánlom!),
  • színes szalagot.

 

S.K. párna lépésről lépésre…

Az A/4 méretű színes, közepesen kemény papírlapot magad elé fekteted és figyelmesen tanulmányozod az alábbi ábrát, amit szabásmintának használsz! Most sem centimétereket, hanem oldalhossz viszonyokat látsz azért, hogy lásd, egy papírlapból akár 2 párnát is készíthetsz. Egyébként Tőled függ, pontosan milyen méretű csomagolást szeretnél készíteni, a méreteket ne vedd szentírásnak, hisz iránymutatóként ajánlom, a szerkesztés mikéntje az igazi támpont.

A szabásmintán ábrázolt szerkesztésnek megfelelően halványan felrajzolod a szerkesztő és vágandó vonalakat. Nagyon ügyelsz arra, hogy a körzőt véletlenül sem bököd át a papírlapon! A szerkesztésedet úgy segítheted legegyszerűbben, ha a színes papírlapod alá teszel egy + „firka”-papírt, amire már gondosan segédszerkesztő vonalat húztál, hogy az íveket a papírlapon kívül eső pontokból is biztonsággal, és pontosan tudd megszerkeszteni!
A körzőben a hegy kemény legyen, mert hajtogatási élet kell vele húznod, vagyis kicsit erőteljesen, bátran használd az ívek rajzolásánál.

Ha mindezekkel megvagy, papírvágó ollóval a mintát körbevágod. A hajtogatni való íves részeknél először a körmöd élét is használd, azután, ha mind a 4 ívet már körmöd íven-haladó mozgatásával meghajtottad, nagyon óvatosan, például egy levélbontó késsel a hajtott éleket még élesebbé dolgozod a papírlapba.

Az élek meghajtásakor már látod a végleges formát. A lapot a keskeny fül mentén leragasztod, és ragasztás után a fix kötés érdekében leterheled, mondjuk a monitor alá teszed. Van kis időd, most eltüntetheted barkácsolás nyomait asztalodról, hisz már majdnem kész vagy!

Pár perc után kézbe veszed a párnát, a hosszanti élek mentén megnyomod, ettől kiöblösödik, térbe áll a párna, másik ügyes kezeddel befordítod az íves végzáró részeket az egyik oldalon, beleteszed a meglepetést, és a másik végét is lezárod. Jöhet a szalag masnival! 🙂 És kész!

Jó munkát kívánok! Nagyon gyorsan kész lehetsz, a fotók készítésével együtt 20 perc volt nekem, de én a rendrakás mellett, a nyári szaladgáló papucsom talpbetétjeit is eredeti helyükre ragasztgattam… 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .