A fiúk már kirepültek…, a porcelánok itt maradtak!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: a fiúk már kirepültek…


A házaspár ebben, a közel 80 m² alapterületű lakásban nevelte fel fiait, akik már önálló életet élnek, másik városban. A boldog nyugdíjas évekre tartalékolt egyszerű lakásfelújítás végül nagyszabású átalakításba csapott át, mert változtatni szeretnének! Tágasabb, kényelmesebb és világosabb lakást képzelnek ide!


Ami az eredeti alaprajzon bántotta a szemem:

 • az előszoba azonnal a nappaliba visz… No, igen a lakásbejárati ajtót nem lehet áthelyezni, de van más lehetőség is!
 •  

  Porcelánok a kedvenceink!

  Tehát a lakás bejárati ajtaja a helyén marad, de a kamra megszüntetésével az előszoba nagyobb térré válik. A w.c. helyiség alapterületét megnöveljük azért, hogy egy kis kézmosó is beférjen ide.
  A beépített szekrények az ajtóval szemközti falra kerülnek, e szekrény folytatása az étkező felé az az üvegpolcos térelhatároló, melyre a féltett porcelánok egy része kerülhet.

  A konyhát a régi gardrób helyére toltam, hogy egy önálló étkezőtér is kialakuljon, a szerkezeti falba újabb nyíláskiváltással növeltem a nappali tevékenységekre alkalmas terek méretét, térkapcsolatukat egybefűztem. A konyhabútor a régi, azt helyezzük át ide, sőt a mosógép is itt kap helyet, mert a mosogatógépet inkább továbbadják.

  A lakás intim területe az önálló háló, a belőle nyíló gardróbbal, és fürdőszobával. Vendégszoba sincs, mert a nappaliban a kanapé kinyitható végszükség esetén.


  A hálószobához vezető közlekedő folyosó falát elbontottam, az L-alakú konyhára kinyitottam, a fürdőszoba fala mentén elhelyezett, rejtett világítással ellátott, üvegpolcos kiállító- tárolórendszer fogadja majd a porcelán-gyűjtemény legféltettebb darabjait.

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .