Rendhagyó helyzet

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti okosság: Viharkár


Péntek lévén, ma valami építéssel kapcsolatos okosságról kellene írnom. Az építés szinonimája nem a rombolás., mégis erről mutatok fotókat.
 
A szerda délutáni vihar sok kárt okozott, sajnos nem csak a környezetemben, sajnos nem csak a kivitelezés alatt álló építkezésemen… 🙁


A szél több fát, főleg fenyő- és diófát tépázott, törte azok ágait, vagy törte azokat ketté. A kár nem csak a kerítéseket érte, hanem egyes ingatlanok tetőit és az elektromos légvezetékeket is.
 
Itt egy utca három vasbeton villanyoszlopa landolt az aszfaltra, megbénítva a környék áramellátását. De nagy szerencsénkre nem gyalogosra, nem autóra, nem házra dőltek az oszlopok, látványuk mégis sokkoló.


Építkezésünken a cserepezést a szél egy helyen bontotta meg (szegélycserépnél), ami a tetőről leesve az alacsonyabb épületrész tetejére hullott, és ott okozott újabb cseréptöréseket.
 
Az utcai diófa letört ágai az épületre nem estek, az ereszcsatorna-rendszer egyszerű védőhálója a lehulló levelet/ágat/diót megfogta, így a csapadékvíz a tetőről akadálytalanul folyt le az ereszcsatorna-rendszeren, rendeltetésszerűen.


Ellenben, a kora reggeli, szorgos munka eredményét, a homlokzati fal hálós glettelését, az északnyugati oldalon, az intenzív eső, gyakorlatilag lemosta a hőszigetelésről. 🙁


Ami jó hír:
– Nem sérültünk meg!
– A vihar után, 19 óra elteltével, már van áram, bár még nem 3 fázison!
– A mi kárunk viszonylag „könnyen” javítható!
 
Most süt a nap, szellő fújdogál csak, dolgozunk tovább! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .