Albérletből saját lakás

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 

Heti átváltozás: Költözés helyett vásárlás

 


Gréta három egyetemi évet töltött ebben az albérletben. Persze nem egyedül. Egyik szobát, az erkélyeset végig Ő birtokolta, míg a másik szoba lakója – gyakorlatilag – szemeszterenként változott.
 
Most lehetőség nyílt arra, hogy a bérbeadótól a lakást szülői segítséggel megvásárolja, hisz az egyetem klinikáján fog dolgozni, így a városban és ha lehet a felújításra és átalakításra érett lakásban marad, itt kezdi új, felnőtt életét.


Gréta nem azt írta össze, mi mindent szeretne, inkább arra helyezte a hangsúlyt, mi mindent „utált” a lakásban:
– a fürdőszobában ne kád legyen;
– a sötét teakonyha egyrészt szűkös;
– másrészt egy „belső közlekedő”;
– harmadrészt egy pult sem fért el benne, ahol ülve enni lehetett volna.
 
A lakásnak persze vannak előnyei:
– jó a tájolása,
– az erkély méretéből, adódóan is jól használható;
– az előtérben lévő falfülke a szekrényekkel történő bútorozásra ad lehetőséget.
 
A változás falbontással kezdődik, hisz összesen két fallal lehatárolt helyiséget rejt a lakás:


1. A bejárat ugye a helyén marad, ajtó mögötti falfülke két funkciót kap: egyrészt faltól-falig, padlótól mennyezetig kap beépített szekrényt; másrészt a ki-behajtható skandináv kerti szett megoldja az asztalnál történő étkezést minimum 2, akár 5 fő számára.
 
2. A fürdőszoba ajtaját befelé nyitnám, és még így is a zuhanyzó mellé minden elfér.
 
3. A konyha már nem egy ablak nélküli belső helyiség, hanem része az egyterű nappali tartózkodás terének, csak a hidegburkolás határa jelzi területét.
 
4. A kétszárnyú erkélyajtót nem helyezhetjük át, ezért sajnos a nappali határoló fala felületében korlátozottan bútorozható.
 
Az alaprajzi átváltozás minden funkciót a helyén tartott, a falak bontása kinyitotta, napossá és tágassá tette a mindössze 33 m²-es lakást. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .