Újra, azaz nyaralóznánk_2!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Növeljük meg a nappali terét!

Klaudia és Róbert a Velencei-tó melletti nyaralójának lehetséges átalakulását mutattam itt:

Ma azt a változatot mutatom be, ahol a nappali tere bővül. Nem négyzetméter adata a fő változás, hanem a kialakított lakótér formája, elrendezése, bútorozhatósága:

  • Alapkoncepció megmaradt, a két önálló hálószoba továbbra is a hátsókert felé tájolt, az egyik a franciaágyas szülői háló.
  • A másik hálószoba a gyerekszoba, itt emeletes-ágy a határoló főfal mellé került, a szemben lévő fal mentén végig telepíthető beépített-szekrény.
  • A vizesblokk az üdülőegység súlypontjából kikerült, de a zuhanyzó továbbra is mesterséges szellőztetést kíván. A klasszikusan panel-lakásba való mosógép ide már beerőltethető.
  • A zuhanyzó másik oldalán a leredukált konyha(pult) található.
  • Az utcai oldalon a nappali tartózkodás egyetlen tere fekszik, ide érkezünk, itt tudunk majd főzni, étkezni, kanapén megpihenni…, annak kihúzott állapotában még aludni is… és kialakult némi fali (nappali) bútorzatnak is hely a határoló fal mentén, valamint a kanapé felett.

Az 5,40 m-es épület-szélesség továbbra is szűkösnek hat, de a nappali szélességi értelemben vett hizlalása erre rácáfol. 😉

Ez a változat is megoldás lehet az Építtetői kívánalmakra. Természetesen, adódik még más alaprajzi kialakítás is a nappali tartózkodás terének további átgyúrására. A bemutatott két példa magában rejti a helyiség-elrendezési lehetőségek fő irányvonalát, a vázolt kötöttségek mentén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .