Már két gyermekkel nyaralóznánk!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Két hálószobát szeretnénk!

Klaudia és Róbert a Velencei-tó mellett nőttek fel, itt kerestek valamilyen picike lehetőséget, nyaralót, hétvégi házat Családjuknak. Önálló ingatlant kifizetni nem tudtak, de egy 4 egységes üdülőben találtak több lehetőséget is. Ez nincs messze a tótól, és a homlokzat/lapostető (utólagos hőszigeteléssel) már teljes felújításon esett át. Erre a közbülső üdülő-egységre esett a választásuk:

Alapvető kívánalmuk volt, hogy legyen:

  • két külön hálószoba, (gyerek és szülői) , amik valóban bútorozhatók!
  • és homlokzaton nyílászárót sem cserélünk, mert teljesen újak!

A meglévő alaprajzon egyetlen hálószoba látható, egyik sarkában lehet elhelyezni egy franciaágyat… Viszont: az üdülőegység nappali tartózkodású terei két irányba tájoltak!, így a két terasz egyaránt területnövelő pozícióval is bír. Ez utóbbit, pozitív dolognak tartom!

Ha két hálószobában gondolkodom, akkor a hátsókert felé tudom elhelyezni a szobákat:

  • A két hálószoba egyike a franciaágyas szülői háló.
  • A másik hálószoba a gyerekszoba, itt emeletes-ágy ad 2 fekvőhelyet, a duplaszárnyú erkélyajtó okán kb. csak így bútorozható a helyiség.
  • A vizesblokk az üdülőegység súlypontjába került, a zuhanyzó mesterséges szellőztetést kíván, határos fala másik oldalán a konyhapult található, itt lesz elhelyezhető a mosógép, hisz a zuhanyzóba nem férne be.
  • Az utcai oldalon a nappali tartózkodás egyetlen tere fekszik, itt lehet főzni, étkezni, kanapén megpihenni…, annak kihúzott állapotában még aludni is…
  • Beépített szekrényeknek a zuhanyzó végfala mentén jut hely, illetve a gyerekszobában.

A cca. 44 m² alapterület, az 5,40 m-es épület szélességgel szűkösnek hat. Ha az Építtetők hajlandók kompromisszumra, ez a kialakítás megfelel(het) kőbe-vésett fő kívánalmaiknak! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .