Galériás, egyszoba-hallos

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Galériás volt!

Péter befektetési szándékkal keresett eladó lakásokat a budapesti Palota-negyedben. Ez az egy, amit megvásárolt, szerinte hosszútávon is jó lehet, bár hallos! Viszont nagyon jó helyen van, és a társasház éppen homlokzati és tetőfelújítás alatt áll… A lakás az 5.emeleten, a lépcsőháztól, lifttől távolabb van!

Megkeresésében azt is körvonalazta, hogy „legényember” számára élhető, vagy akár rövid távra kiadható lakásbelsőt kíván létrehoz(at)ni, és fontos lenne a külön hálószoba!

A szobasarokban lévő hálógalériát nem tartja jó megoldásnak, azt már el is bontotta.

A meglévő alaprajz – érzésem szerint – több átalakítás kusza eredménye, így van benne nehezen érthető elrendezés is, mint pl. a zuhanyzó és a w.c.-helyiség kialakítása, mérete…, a hall egy tágas, de sötét közlekedő… a galériát nem méltatom…

Amit ajánlok:

  • Létrehoztam egy bútorozható előteret.
  • Innen lépünk a korábbi hallba, ami étkezővé és konyhává vált.
  • A vizesblokk a helyén marad, mérete, elrendezése a kád beépítését is lehetővé teszi. Keskeny tere alkalmas arra, hogy elérhetővé/átjárhatóvá válik a nappali felől is.
  • A függőfolyosói ablakkal ellátott korábbi konyhát hálóvá alakítottam, már a legfelső szinten vagyunk, jelentéktelen a gyalogosforgalom ezen a folyosó szakaszon.
  • A nappali terén a minimális területveszteség nem igazán érezhető, mert a lakáshatároló falak menti teljes falfelületi bútorzat, fényes felületi megjelenésével nagyvonalúan teszi szellőssé a teljes teret.

A galéria lehetőségét azonnal elvetettem, mert a 3,70 m-es belmagasság csupán az emeletes ágy érzését tudná nyújtani. Péter is valószínűleg így érezte, ezért bontotta el saját-kezűleg a meglévőt… 😉 Az átjárható fürdőszoba nem szokványos megoldás! Péter úgy gondolja, ez apró kompromisszum: – Még ha két ember lakik is majd itt, nem okoz problémát! –

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .