Családi ház

haz

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti okosság: szabadon álló családi ház

Mikor családi házról beszélünk, akkor egy család személyes tulajdonát képező, esetleg általuk épített, vagy vásárolt, olyan lakóépületre gondolunk, melyben a család lakik, vagy egy ilyen épületet, egy család bérel.

 

Szakmailag az a fontos, hogy ez egy olyan önálló épület, melyben egy lakás van!
 
Azaz : 1 lakás = 1 családi ház!
Úgy fogalmazok: egylakásos családi ház :)

 

Pár dolog még eszembe jutott múlt héten elemzett szabadonálló beépítési móddal kapcsolatosan!


A telken általános esetben úgy áll a szabadon álló családi ház:


1. Illeszkedik a beépítési vonalra, oly módon, hogy kevés árnyékot vet az összefüggő és egységesen használható kertterületre.


2. A déli, dél-keleti, dél-nyugati oldalon kapcsolódik a kerthez teraszon keresztül.


3. Az épület bejárata olyankor van „jó helyen”, ha a kiskaputól a közlekedő út röviden és nyílegyenesen vezet, így vesz el a legkevesebb helyet a használható előkert területéből.


4. A telek védendő, vagy takarandó oldalára, a szélére telepítendő a fás-bokros (növény)védősáv.


5. Az épületforma, és az alaprajz viszonya a telekkel, vagy párhuzamos, vagy merőleges az utcára, így más elrendezésben kell csoportosítani a gazdasági, lakó(nappali) és háló részeket.

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..