Étkező-bútorhoz lakást?

asztal

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: Gombhoz kabát?

No nem, itt egy étkező-bútorhoz kerestünk lakást! Ez a lakás 96 m²-es, vidéki kisváros frekventált helyén, egy társasház 2. emeletén van.

A szobaszám a Családnak megfelelő, hiszen hétköznap hárman laknák, a Szülők és általános iskolás kisfiuk. Az Anyuka elsőszülöttje, csak hétvégi „látogató”, mert Ő Budapesten egyetemista, bár mostanában már barátnőjével együtt jön haza…

 

 

Megbízásom legfontosabb szempontja mégis, a katalógusfotón ábrázolt étkező-bútor elhelyezése volt! A bútor-együttes valóban tetszetős, igényes, a lakás dísze lehet.

Étkező

Oly nagy átalakítást nem terveztem, a hálószobákat a helyükön tartottam. A lakásalaprajz bal felső csücskében lévő fürdőszoba méretét zsugorítottam, és az előtte lévő keskeny közlekedő teret elbontva, az étkező terét növeltem.

A konyha-étkező gyakorlatilag egy térré vált, de eltérő padlóburkolatuk is az étkező-bútor kihangsúlyozását szolgálja.
Sajnos a fürdőszoba e térből nyílik, de más módot nem találtam megközelítésére. Mivel van még külön egy wc-helyiség, mely inkább napközbeni „igénybevételnek” kitett, így ezt már a gyerekek szobái előtti közlekedőről nyitottam.


Az előteret, legalábbis az alakját átfordítottam a nappali tér irányába, így természetes fényt is kap.
 
A nappali és étkező közötti teherhordó falat szélesebb falnyílásokkal tenném szabaddá, a terek átjárhatóságának ez kedvez, és e megnyitás hatásaként lakás fényviszonyai is javulnak.

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..