Minilakás az Ikreknek

terelvalaszto

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: Minilakás

Érdekes feladatot kaptam egy Apukától: iker lányai egyetemisták lesznek egy vidéki nagyváros, eltérő karán. Az eddig megtekintett albérletektől nem voltak elragadtatva. Anyagilag megengedhetik maguknak, hogy egy épülő társasház 4. emeleti garzonját megvásárolják. A lakás közel 42 m²-es, a márciusi átadás okán, még a válaszfalak áthelyezhetők, fal- és padlóburkolatok választhatók!

 

Az alaprajzi átalakításhoz instrukcióként kaptam fényképeket a lányokról és Ikeából bútorozott szobáikról. :)
A fő kívánságok az alábbiak voltak:

  • a mostani Ikeás (Expedit/Klippan) bútorokat használjam a berendezéskor;

  • a konyha-étkező „végleges” megoldással készüljön, vagyis a lakás esetleges eladásakor vagy bérbeadásakor az majd a lakásban marad;

  • a nappaliból legyen két szoba.

Ez utóbbi kívánságot nem teljesítettem, hisz nem osztottam ketté, az ablakra merőlegesen a szobát. Nem tartom jó ötletnek. Inkább a bútorozással szeparálnám a különböző funkciókat, élettereket.

 

A fürdőszoba ajtajának nyitásmódját változtatnám, így a wc-csésze „takarásba” kerülne.
Az előszoba kis méretét egy padlótól mennyezetig érő szekrényfallal bővíteném.
A konyha-helyiség, nappali felé eső falát nem építeném meg, sőt az előtér felől az ajtót is száműzném. Így e tágas tér fogadná a belépőt. A konyhapult a fal mentén egyenes, és a mosógép is itt kapna helyet.
A funkcióváltást a burkolatváltás jelezné, a parkettás lakószoba kanapéval, 2 önálló íróasztallal, és a két ággyal többfunkciós térré válna.
A lakásban padlófűtés lesz, ezért tolnám bátran az íróasztalokat az ablakra.
Az ágyak közötti hely a két lány öltözőszekrényét fogadná, a többi, fal menti bútor vidám, színes és szellős kialakítással készülne.


Egy későbbi esetleges kiadásnál vagy értékesítésnél a lakószobai egyszerű bútorok könnyen leselejtezhetők, cserélhetők az új lakó(k) igénye és pénztárcája szerint.

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..