Baba is ideköltözik!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, ha megengeded!

 

E heti átváltozás: Baba érkezik! 🙂

 

A fiatal pár vidéki nagyvárosban örökölte 4 éve, a 73 m² alapterületű lakást. Hamarosan kisbabájuk születik, így szükségessé vált a komoly átalakítás, mert az otthon végzett (számítógépes) munkát teljesen el kell majd különíteni a babázástól.

A lakás fő hátrányait kell először megszüntetni:

  • szűk az előtér és a közlekedő
  • a konyha távol esik a nappalitól.

 

Otthon marad az alkotóműhely és lesz külön raktár is!

Igen, helyet kell találnunk:

  • kettejük otthon végzendő munkájának, viszonylag elkülönítve a lakás többi részétől;
  • ügyelnünk kell arra is, hogy az átalakítás és felújítás évekre előre gondolkodva is működőképes legyen!

Az átalakítás során beáldoztuk a kamrát, és a az előteret megnöveltük oly módon, hogy a beépített szekrényt a bejárati ajtóból hátrább húztuk.
Az előtérből az étkező-konyhába jutunk, a nappalin lévő ajtókat csak nyílássá alakítottuk. Így a lakás belsejébe természetes fényt juttattunk, és itt az egybefüggő terekkel a lakóteret növeltünk.

A w.c.-t és fürdőszobát összenyitottuk, a 150 cm-es kádat zuhanyzó helyettesíti majd. A ferde mosdópult fogadja az új mosógépet is.
A régi konyhából később gyerekszoba lesz, most a vendégszoba vagy a nyűgös/nyöszörgős éjszakákon, a szülők egyikének pihenőszobájává válik.
A korábbi nagy – most már „szülői” – hálószoba a helyén marad, bútorozással alakítjuk csak át, hogy a baba kiságya és apró holmijai is elférjenek itt.

Az étkező felől, a raktár falába süllyesztett szekrény még némi vita tárgya:

  • a feleség porszívót, vasalóállványt szeretné ott elhelyezni,
  • a férj szerint üveges vitrinnek, tálaló szekrénynek alkalmas csak.

Szerencsére ráérnek az utolsó pillanatban dönteni: így tömör, vagy üveges ajtók kerülnek majd oda… 🙂

Bejegyzésem kiemelt képének (baba-sarok) forrása: http://media-cache-ak1.pinimg.com/originals/a2/c5/9f/a2c59f9b41ea630b7a3fc4b66d50190c.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .