Ajtódísz, avagy rózsák szárítva

rozsa

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, ha megengeded!

E heti kreatív ötlet

Ez is egy egyszerű, kreatív, gyorsan megvalósítható ötlet, íróasztalod körüli dolgokból, vagy a felesleges, megunt és kidobandó holmikból. Ma szárított virágokat használunk!

 

Száraz virágokból ajtódísz

A héten kaptam egy csokor vágott virágot, így jutott eszembe az ajtódísz készítésének bemutatása. Sajnálom őket mindig, hiszen gyorsan elhervadnak. Mikor már nem igazán szépek, a folyamatos szárvágás és vízcsere ellenére is virágfejük kókadni kezd, kiveszem őket a vízből, a vizes leveleket eltávolítom, majd fejjel lefelé, egyenként lógatva, szárítani kezdem fedett teraszon. Persze nem most, télvíz idején… Nem használok semmi hókusz-pókuszt a szárításra, azaz nem tárolom őket mosóporba ágyazva, meg ilyesmi, kint egyszerűen megszáradnak.

 

Otthonodban van színes textil/selyemszalag, vagy használhatsz akár az ajándékok csomagolásánál használt papírszalagot is. Kell még az olló, és egy vitrázsrúd. Vitrázsrúd, tudod, amire a függönyt szoktuk akasztani! A szalagokat egyenként a száraz-virágok szárára kötöd masnival, majd masnistól kötöd őket fel a vitrázsrúdra, tetszőleges sűrűséggel, de egyenletesen elosztva.

 

Ha ezzel kész vagy, rögzíted az ajtótokra a rudat! Vagy optimális magasságban az ajtótok fölé, ha az ajtót továbbra is rendeltetésszerűen kívánod használni! :)

 

Jó munkát! Elkészülhetsz 15-20 perc alatt!

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..