Heti okosság – étkezés helyigénye

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, ha megengeded!

E heti okosság: az étkezés helyszükséglete

Mi, magyarok imádunk enni (is)! Sokunk otthonában központi tér a konyha, az étkező, az ebédlő.

Többször megfordulunk e térben naponta! A családok egy időben együtt, vagy külön-külön, más időben étkeznek. Van aki csak állva ezt-azt bekap egy csésze kávé mellé, van aki asztalhoz ül, és ott klasszikus étkezést reprodukál, van aki étkező-pultnál étkezik…

Mindenki másképp csinálja! Ezért saját ízlésed, és életviteled szerint alakítsd ki az étkezés helyét, mérlegelve annak térbeli helyigényét!

Ma, az étkezés helyszükségleteinek megadásával segítek Neked!

Ha a konyhát nem csupán a főzésre, hanem az étkezésre is használod, gondold át alaposan az étkezőasztal méretét és az étkezőszékek számát, hogy adott alapterületen optimálisan elférjen minden szükséges berendezés…

Dönthetsz úgy is, hogy a konyhai étkezést minimális méretűre redukálod, de egy önálló étkező-, vagy ebédlő-helyiségben adod meg az együtt étkezés örömét családod, rokonaid, barátaid számára. Nyilván ez utóbbi megoldás elegánsabb, nagyvonalúbb, de fajlagosan drágább.

Ha lehetőségeid engedik, a konyhában és az önálló étkező-helyiségben is biztosíthatod az étkezést, nagyjából egyenértékű asztalmérettel és székszámmal; viszont ha az étkezés önálló helyiségét a konyhainál igényesebb bútorral rendezed be, akkor ezzel már reprezentálsz, hiszen az ünnepi étkezéseket is itt fogod bonyolítani!

Étkezés bútorainak helyszükséglete

Az alábbi elrendezési ábrákon könnyen eligazodsz, plusz odaírtam melyik elrendezés hány főre optimalizált! Rajta, keresd ki a Neked megfelelőt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .