Heti átváltozás – kockaház

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, ha megengeded!

E heti átváltozás

Sok – ingatlant vásárolni szándékozó – ember tanácstalan, amikor eladó lakást vagy házat keres. Szétnéz az eladásra kínált, többnyire lakott és berendezett lakásban, és ha az ott látott holmi és berendezés nem az ízlésének megfelelő, lemond a vásárlásról és tovább folytatja a keresést…

Pedig, lehet, hogy csak be kellene csuknia a szemét egy pillanatra és eljátszani a gondolattal, hogy a saját ízlése szerint és szeretett tárgyaival körülvéve, el tudja-e képzelni az adott helyet otthonául?! Ha kinéz az ablakon, tetszik-e a kert és a környék látványa?!

Sátortetős kockaház

Ez a múlt század hetvenes éveiben épült, hagyományos, sátortetős, négyzet alaprajzú ház még sosem volt felújítva. Így a leendő vásárlók okosan, a belső elavult beosztást is szeretnék megváltoztatni, és a rosszul tájolt nappalit a déli oldalra helyezni. Ebben segítek nekik!

Az átváltozás

Bejárat a helyén marad, a déli oldali teraszról nyílik az apró szélfogó. A lakás régi, belső előtere közlekedő- és étkezőtérré alakul. A nappali a déli és nyugati oldalra tájolt, pergolás teraszkapcsolattal. A konyha-étkező-nappali gyakorlatilag egy tér, de funkciók szerint tagolt. A hálók teljes intimitást élveznek, hiszen egy közös gardróbból elérhetők. A szülői háló saját, apró fürdőszobával bír, a gyerekeknek egy közös fürdőszoba jut.

A vendégek az illemhelyet egy zsilipen át érhetik el, ez a helyiség a fali fűtőkészüléknek és a takarítóeszközöknek ad helyet. E két, belső terű helyiség mesterséges szellőzéssel ellátott. A konyha – a gyerekek kérésére – reggelizőpulttal egészül ki, és innen nyílik az éléskamra.

A háziasszony szeretett volna egy mosó/háztartási helyiséget is, de férje inkább a szárítógépre voksolt. 🙂 Tehát a mosógép, tetején az új szárítógéppel, most a szülői fürdőbe került szükségmegoldásként.

De van lehetőség máshová is áthelyezni! Mi a Te tipped?

Hová kerüljön a mosógép?

Eddigi eredmények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .