Mi legyen a HALLból?

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, ha megengeded!

E heti átváltozás

E szabálytalan lakásalaprajzot egyedülálló Anyuka küldte áttervezésre, még az ingatlan megvásárlása előtt. 6 éves Kislányával szeretett volna egy bérház harmadik emeleti lakásába költözni. Számára a környék és az ár elfogadható volt, a fejtörést a kevés ablak és a viszonylag nagy, 78 m² -nyi alapterület okozta.

 

 

De, mi legyen a Hallból?

Ez lett a fő kérdés, mivel e nagy terület eddig ablak nélküli zárt tér volt. A homlokzati átalakítás sajnos itt szóba sem jöhetett, tehát csak a lakás más terével történő összenyitás adhatott némi természetes fényt a lakás súlypontjának. Ez a súlypont a konyha-étkező lett, a nappalit a helyén tartottuk, de határoló válaszfalát elbontottuk. Elég sokáig a teraszkapcsolatot próbáltuk kihasználni a nappali-étkező funkciónak, de végül – fajlagosan több válaszfal bontással – a hálószobák alapterületi igénye felülírta e törekvésünket. A terasz most az Édesanya szobájából érhető el. Ő azt mondta, tavasztól őszig ott fog romantikázni…, talán nem egyedül 🙂 !

 

 

A korábbi konyha helyére a Kislány első, saját szobája került. Lett íróasztala neki is, azaz „dolgozósarok, mint Anyának” és valamennyi holmija a könyves- és ruhásszekrényben elfér. A bejárati szűk kamra helyiséget megszüntettük, helyette gardróbszekrényt építettünk be. A fürdőszobából az illemhelyet önálló helyiségbe helyeztük. A közlekedőre kifelé nyíló ajtók szűkítik ugyan a teret, de a tolóajtók megvásárlását most mellőztük, mert most még mindkettőjük számára elviselhető ez a megoldás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .