Présház helyett!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Itt szeretnénk lakni!

Marcsi Nagypapájától örökölte az agglomerációban fekvő telekingatlant, rajta az egykor présháznak használt, többször átalakított nyaralóépülettel.

A telekingatlan jelenlegi övezeti besorolása nem teszi lehetővé a meglévő épület bővítését.

Így azt vizsgáljuk meg, belső átalakítással alkalmassá válhat-e a meglévő épület egy fiatal Pár első közös otthonának?

A telekingatlan egyébként aszfaltos útról érhető el, és mivel a szomszéd ú.n. birtokközpontként funkcionál, ide még a földgázt is felvezették! 🙂

Mutatom, mit is változtatnék:

1. A tornác utólagos beépítését, az apró, de hatalmas ablakkal ellátott tárolót elbontanám, hisz tárolásra alkalmas hely van bőven, mivel az épület alatt, külső le- és bejárattal van egy pince is.

2. A lakásbejáratot amolyan lakóelőtérnek gondolom, tehát klasszikus előszobát nem hozok létre, ugyanakkor az előszoba funkciót a bejárat közvetlen közelében – beépített szekrények formájában – helyezem el.

3. A belső, ablak nélküli helyiségeket az északkeleti homlokzatra integráltam. Tehát a konyha-étkezőből zsilipként funkcionál az előtér helyiség, ahová a kondenzációs gázkazán is telepíthető.

4. Ez az előtér tárja fel az önálló wc-helyiséget és a zuhanyzós fürdőszoba helyiséget, melyek így már természetes szellőzéssel és bevilágítással rendelkeznek. A „sarok-wc” kialakításhoz Marcsi ragaszkodik.

5. A korábbi nagy szobát ketté osztottam. Hálófülke kialakítással a pihenés tere a nappali tartózkodás tereitől komfortosan lehatárolható.

6.A nappali erkélyajtóval az új teraszra is tájolt.

7. A tároló kibontott ablakát a konyha-étkező határoló falába áthelyezném, így átlátható, világos teret kapunk.

Még nem eldöntött a helye a mosógépnek, ami a fürdőbe simán befér, csupán a törölközőtartós radiátort kell feljebb helyezni, illetve az ajtó mérete és szükségessége is kétséges a nappali és konyha-étkező között… 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .