Alagsori prémium

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Alagsori lakást vásároltam!

Gizella nagy Fiának vásárolta meg, az általa prémium kategóriába sorolt alagsori lakást., a Gellért-hegy egyik elegáns utcájában.

Lelkesedése számomra is beigazolódott, mert a lakás alagsori mivolta nem szembetűnő, mivel a déli lejtő irányában teljes értékű nyílászárói vannak, így közvetlen kertkapcsolattal is rendelkezhet. Persze ezt még a társasház Lakóközösségével is el kell fogadtatni.


A lakás bútorozottan került átadásra, már arra is gondoltam, talán a bútorok hivatottak takarni a lakás titkolni való állagát, azaz esetleges nedvesedését, penészes falait… De a birtokbavétel után, alapos szemrevételezéssel, bútortologatás után körbe-körbe járva nem észleltünk ilyen hibát! 😉

Hibát az alaprajzban találtunk, ezért Gizella kérésére egy élhetőbb kialakításban gondolkodtam. Nem szobaszámot növeltünk a nagy lakásterület ellenére, inkább racionálisabb lakáshasználatra törekedtünk:

  1. A bejárat a helyén maradt, de a zárt előszoba helyett csupán egy nyitott előtér fogadja a lakásba belépőt.
  2. A wc helyiséget sem verjük szét, a területét némileg csökkentettem is.
  3. A konyha-étkező tulajdonképpen majdnem a helyén maradt, a kis szoba elbontásával a nappali tartózkodás tere valódi nappali terével lett tágasabb.
  4. A nappali tud majd kertkapcsolattal rendelkezni, terasz létjogosultságát, formáját, méretét a Lakóközösség még megvizsgálja!
  5. És a nappali teréből nyílhat a lakás intimebb hálóblokkja.
  6. A tágas, jól felszerelt fürdőszoba mellé nem gardróbot telepítünk, inkább egy finn szaunát! 🙂
  7. Gardróbot azért mellőzzük, mert a nagy méretű hálószobákban elegendő szekrényezhető felület adódik ruhatárolásra.

A fürdőszoba-szauna kettősét lehet, hogy picit tovább gyúrjuk, mert szerintem van megoldás a wc/bidé önálló helyiségben történő elhelyezésére is! 😉

Gábor még biztosan nem költözik, de a lakás addig is kiadásra kerül majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .