Hálószoba nélkül

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Nappaliban alszom majd!

Lajos egy nyugat-európai kereskedelmi vállalat régió-képviselője, akit munkája a következő 3 évben Prágába szólít, minimum heti 2-4 alkalommal. A napi ingázás helyett biztosítanak számára egy lakást, mi több, igényeinek megfelelően át is alakítják számára.

A felajánlott két lakás közül Lajos a kisebbik alapterületűt választotta, mondván, nincs szüksége hálószobára! És konyha sem kell, csak önálló wc és egy dolgozósarok. 😉


Persze azért célszerű úgy alakítani a lakást, hogy Lajos 3 évnyi ott-lakása után, lakásként lehessen továbbértékesíteni.

A választott lakás 3. emeleti saroklakás, még erkélye is van!

A 43 m²-nyi alapterületű garzon eleve nem tartalmaz önálló hálószobát, homlokzati ablakok hiányában nehéz is lenne egy ilyet produkálni.

A lakásterület nagy részének egybenyitásával és Lajos egyszerű igényeivel így alakulhat át a lakás, a felújítást követően:

És e munka kapcsán a Burkolók számomra is új technikát mutattak be: miszerint a CKT előállítása kapálással kezdődik! Mert ahogy a címben is jeleztem, Ők úgy tartják: Kapálni tudni kell! 😉

1.A bejárat a helyén maradt, de a zárt előteret megszüntettem.

2. A korábbi fürdőszoba területét ketté osztottam, így lett önálló wc helyiség és egy zuhanyzó.

3. A konyha-étkező tulajdonképpen a helyén maradt, a konyhabútor hamisan, „L-alakúvá” vált, hamisan, mert ugye körbeöleli a strangot.

4.Az önálló szobát felszámoltam, helyén létesül a nappali, ahol majd az ülőgarnitúra az alvást is hivatott megoldani!

5. A dolgozó sarok a lakás közepén helyezkedik el, beépített rolós bútorral könnyen szeparálható, eltakarható.

6. A zuhanyzóba beférne a mosógép is (csatlakozás lehetősége kiépítésre kerül!), itt mégis inkább a konyhabútorba rejtve kap helyet.

A ruhásszekrény kevés szerintem, a nappaliba még érdemes lenne telepíteni, de Lajos szerint az Ő cuccainak elegendő az előtéri beépített szekrény is! 😉

Az átváltozás, ahogy Te is láthatod, nem jelentős, de tágasabb és világosabb lesz, az bizonyos! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .