Lecseréltük a garzont!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Végre hálószobánk is lesz!

Pali és Zsuzsa alföldi kisvárosban lakáscserébe fogott, 28 m²-es garzonjukat egy kétszobás lakásra cserélték. Az új lakás közel 50 m² alapterületű, és tartozik hozzá egy jó tájolású és jelentős méretű erkély is!


A lakás erősen felújítandó, így felmerült Paliék igénye az átváltoztatásra. Ami leginkább fontos számukra:

  • az önálló hálószoba, és
  • legyen önálló wc helyiség.

A lakásterület nagyobbik felét egybenyitással tudom világosabbá, szellősebbé tenni. Mutatom is, mit javaslok:

  1. A lakásbejáraton ugye nem tudunk változtatni, így a helyén maradt, de a zárt és sötét előteret megszüntettem, és némi beépített-szekrényt is elhelyeztem.
  2. A korábbi fürdőszoba területét minimálisra vettem, és elhelyeztem egy önálló, jól funkcionáló wc-helyiséget is. Ezzel viszont növeltem a közlekedő teret, és még ha e két helyiség ajtaját ha kifelé nyitnám, kedvezőtlenebb helyzetet generálnék.
  3. A konyha-étkező végül is a helyén marad, a konyhabútor „L-alakú”, mégis marad annyi hely, hogy az étkező asztal is kényelmesen elfér. A mosógép is itt kap helyet, mivel a zuhanyzóba szűkösen férne el.
  4. A korábbi nagyszobát felszámoltam, helyén létesül a nappali tere, ahová jelentős mennyiségű beépített szekrény telepíthető.

Az átváltozás után a lakásfunkciók gyakorlatilag az eredeti helyükön maradnak, mégis tágasabb hatást fejtenek ki csupán azáltal is, hogy zárt helyiség-mivoltuk a beltéri ajtók elhagyásával megszűnik. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .