Szükségmegoldás?

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Minimum kell két szoba!

Csilla, válása után, albérletből-albérletbe vándorolt éveken át most már 9 éves ikerlányaival. A szélesebb családi összefogás eredményét siker koronázta, egy fővárosi lakás került a tulajdonukba! 🙂 Szépséghiba: a lakás mérete és beosztása:


Ezen persze lehet(ne) fanyalogni…, de megpróbálom hármuk számára élhetővé tenni, még annak árán is, hogy nem klasszikus nagypolgári miliőt varázsolok ide, hiába 3, 92 m a belmagasság.

A tisztasági festésen túl a vizesblokkok felújítása is esedékes, így kompletten átváltozik a cca. 42 m²-nyi alapterületű lakás, szintén családi összefogással.

Átváltozás részleteit mutatom:

A lakásterület belső traktusát kinyitottam, helyiségeket is felszámoltam.

  1. A bejárat a helyén maradt, amolyan lakóelőtérré változott a konyha-étkező területe, hiszen önálló előtér létesítésére nincs felhasználható alapterület.
  2. A bejárati ajtó mögötti falszakasz fogadja a konyhabútort, a jobb oldalon beépített szekrények rejti a cipőket és kabátokat.
  3. A fürdőszoba területén nem változtattam, a csempeburkolat és szaniterek lesznek újak.
  4. Megtartottam az önálló önálló wc helyiséget is, bár alaprajzi kialakítása és mérete is változott. Az étkező felé eső falszakaszán tükrös beépített szekrénnyel jelentős tárolóterületet nyerünk, így picit rejtettebben hat a wc-ajtó.
  5. Az egyetlen szobát kettéosztottam. Alapterületek kicsik, ezért a nappaliként bútorozott szobát sem nappalinak nevezem, itt az ülőgarnitúra Csilla alvását is hivatott megoldani!
  6. A lányok a kisebbik szobába költöznek, emeletes ágyban fognak aludni, de itt már mindkettőjüknek saját íróasztala is lesz.
  7. Az apró zuhanyzóba nem erőltetjük a mosógépet, most a konyha fogadja. A mosogatógép egyelőre nem időszerű.
  8. A ruhásszekrények a szobák hátsó falán kaptak helyet, mert így a helyiségek hosszúságán optikailag tudok javítani.

Az átváltozás a kis alapterületen, megvalósítja Csilláék jelenlegi igényeit, néhány lakáskialakítási szabályt átlépve! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .