4 szoba, hallos-konyhás…

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: hallos konyha


A négytagú család ebben, a korábban két önálló lakásból kialakított, 105 m² alapterületű lakásban él, több mint 10 éve. A két „gyereklány” már majdnem felnőtt, nekik volt legkényelmetlenebb a lakás, hisz övék volt a függőfolyosó menti 2 szoba, melyből a nagyobbik zsákszobaként működött. Ez a helyzet, és a felújítás igénye követeli az átváltozást.


Emellett súlyos hiba a hall, mely konyhaként működik, ami egyben a közlekedő funkcióját is kielégíti, ezért az étkezőasztal csak az előszobában fért el.

 

 

A 4 szoba marad!

Igen marad, de nem a helyén! 🙂
Nem erőltettem az eredeti felállást, azaz a nappali helyét nem tartottam az utcai traktusban, mert a hátsó, függőfolyosó felőli lakásrészben a traktusmélység nem adta volna ki egy szoba és egy hozzávezető közlekedő/ folyosó szélességét!

Az utcai nagyszobát javaslom szülői birodalomnak, a mellette lévőt az egyetemista Katának adom, akinél már gyakori látogató a Barátja. Anna a volt konyha és előszoba területén kap szobát. Így a hálószobák a lakás intim területét alkotják. A belső közlekedő burkolata is jelzi e határt.
Az utcai zajra a lakók nem panaszkodtak, itt az 5. emeleten, inkább a lift hangját, „surrogását” emlegették.

A volt kamra helyére kerül majd az egyik fürdő(1), felszereltsége takarékossági okokból az eredeti lakás viszonylag jó állapotú szanitereit használja. A w.c. berendezés a főfalba süllyeszthető, így a szennyvízvezetéket csak a főfalon kell „átbújtatni”. A másik fürdő, mely a függőfolyosóra tájolt, szintén fürdőkáddal felszerelt, itt kap helyet a fóliázott ablak alatt a mosógép, és a vendégek ezt a w.c.-t használhatják majd.


Az előszoba széles falnyílása azonnal feltárja a konyha-étkezőt, így természetes fény is eljut ide. A kialakult nappali – alapterületét tekintve – nem túl nagy, éppen csak meghaladja a minimális 16 m²-t. A vendéglátás, és jövés menés nem oly intenzív, legalábbis a bútorozásból én így tapasztaltam, inkább mindenki a saját kuckójában, saját birodalmában éli életét.


Talán a közös étkezések hangulatosabbak lesznek a tágas étkezőben, és onnan csak néhány lépés a nappali sarok-ülőgarnitúrája. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .